Acasă Revoltător Măsurile anunțate de la Bruxelles, încep să își arate efectele, Ciucă anunță posibile sancțiuni pentru românii care fac risipă de energie

Măsurile anunțate de la Bruxelles, încep să își arate efectele, Ciucă anunță posibile sancțiuni pentru românii care fac risipă de energie

0
682

Conform cu indicațiile precise primite de la Comisia Europeană, de la Ursula, premierul Nicolae Ciucă, anunță posibile sancțiuni pentru românii care fac risipă de energie.

Românii care fac risipă de energie ar putea fi sancţionaţi, iar cei care fac economie ar putea primi bonificaţii, anunţă premierul Nicolae Ciucă. Nu e nimic stabilit încă oficial, dar Guvernul caută soluţii pentru reducerea consumului, aşa cum cere Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă face apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică şi afirmă că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc.

Întrebat, sâmbătă, dacă Guvernul ia în calcul măsuri de premiere a consumatorilor care fac economie la energia electrică şi de taxare suplimentară a celor care consumă mult, mai ales la orele de vârf, primul ministru Nicolae Ciucă afirmă că s-a discutat această ipoteză la nivelul Executivului, dar că încă nu există o soluţie tehnică în acest moment pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare„, a declarat Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Sfidare, în timp ce pentru amărâți de abia au scremut un buget de majorare a pensiilor, salariile demnitarilor cresc pe șustache de la 1 ianuarie 2023, cu 10%

În timp ce pentru pensionari de abia au scremut un buget de majorare a pensiilor, salariil…