Acasă Revoltător Ministrul catastrofă, Raluca Turcan, o dă ”de gard” din nou și aruncă vina pe PSD pentru prețurile record la gaze

Ministrul catastrofă, Raluca Turcan, o dă ”de gard” din nou și aruncă vina pe PSD pentru prețurile record la gaze

0
0
2,612

Raluca Turcan aruncă vina pe PSD pentru prețurile record la gaze. Ministrul Muncii a spus că aceste creșteri vin după deciziile luate de Guvernul PSD în 2018.

Avem, în momentul de față, un preț record la gaz, din ultimii 10 ani de zile. Factura pe care o plătesc românii acum este generată și de contextul național, dar și de deciziile anterioare. Și dați-mi voie să vă fac două mențiuni pe care unii le trec cu vederea.

Vreau să știți că în anul 2018, Guvernul de atunci a blocat exploatările la Marea Neagră în condițiile în care anul acesta, dacă nu ar fi fost blocate exploatările la Marea Neagră, am fi putut avea desfacere de vânzare de gaz din perimetrul național”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3 în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire.

Cresc facturile la gaze. Engie, cel mai mare furnizor de gaze din România, a început să-şi anunţe clienţii care au deja contracte în derulare de majorarea preţurilor. Astfel, aceştia vor plăti facturi mai mari începând cu 1 noiembrie.

Clienţii care beneficiază de oferta Gas Start de la Engie vor plăti mai mult cu 38 la sută de la 1 noiembrie.

Clienţii Engie au început deja să primească notificări de majorare a preţului la gaze.

În conformitate cu reglementările legale şi prevederile contractului de furnizare gaze naturale în regim concurențial (engie.ro/contracte-si-conditii-generale/), comunicat în trimestrul al lI-lea din 2021 şi care prevăd ajustarea prețului în cazul în care intervin schimbări semnificative ale condiţiilor de piaţă, vă transmitem prezenta Notificare și Actul Adiţional aferent contractului. Acestea conțin ajustarea preţului gazelor naturale la valoarea de 0,17500 lei/kWh începând cu data de 01.11.2021 până la data de 30.06.2022”, scrie în notificarea trimisă de Engie unui astfel de client.

Înainte de jumătatea acestui an, clienții plăteau un preț al gazului (preț final,cu tarife de transport și distribuție și taxe, dar fără TVA) de 124 de lei/MWh. La jumătatea acestui an, prin noul contract, prețul a crescut la 155 de lei, preț final fără TVA. Și, iată că, în condițiile în care oamenii se așteptau probabil să rămână acest preț până în vara viitoare, acum Engie îi anunță că au parte, de la 1 noiembrie, de un preț final, fără TVA, de 214 lei/MWh.

Prețul final, cu TVA inclus, de la 1 noiembrie este de 255 de lei/MWh.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător
Comments are closed.

Vezi Și

Sfidare, turistul Iohannis dă cu flit Zilei Naționale a României de 1 Decembrie, 4 zile în Dubai, pentru 4 minute de discurs la Summitul COP28

Turistul Iohanni,s dă cu flit Zilei Naționale a României de 1 Decembrie, 4 zile în Dubai, …