Acasă Revoltător O altă aroganță a cuplului prezidențial, Iohannis, către elevi, glumă deplasată, în plină grevă a profesorilor: ”Vedeți? Până și greva are avantajele ei”

O altă aroganță a cuplului prezidențial, Iohannis, către elevi, glumă deplasată, în plină grevă a profesorilor: ”Vedeți? Până și greva are avantajele ei”

0
306

Klaus Iohannis a încercat o glumă, dar i-a ieșit doar o altă o aroganță. Profesorul și meditatorul Klaus Iohannis, astăzi președinte al României, glumește pe seama profesorilor din stradă. Aflat într-o vizită oficială chiar în orașul natal, le transmite elevilor care îl așteptau că există și părți bune ale grevei: au program de voie și s-au ales și cu o poză cu doi șefi de stat.

Câțiva profesori au protestat în Sibiu, în timp ce familia Iohannis se pregătea să viziteze Colegiul Brukenthal, unde preda fizică președintele Iohannis. Pe tricoul unui protestatar, profesor de Istorie la Colegiul Național ”Octavian Goga”, un liceu de top din Sibiu, scrie ”NU vă vedem din Sibiu”, cu aluzie la absența protestatarilor de altădată.

Am mai avut câțiva colegi de la Goga, dar și de la alte licee. Asumarea e un lucru greu în țara asta. Un fief electoral al președintelui și capacitatea de reacție e mai redusă. Situația în cancelarie e foarte încărcată. Cât e cazul, mergem până la capăt. Starea de spirit spre deznodământul ăsta merge. L-au reabilitat pe Ceaușescu cu ”mai dăm 100 de lei”, a declarat unul dintre protestatari, cel pe tricoul căruia scrie ”Nu vă vedem din Sibiu”.
Mesajul face aluzie la protestele din Sibiu împotriva lui Liviu Dragnea, devenite celebre prin durata lor, de peste 400 de zile, începând cu 11 decembrie 2017 și care aveau sloganul ”Vă vedem din Sibiu”.

Meditatorul de lux Klaus Iohannis și omologul german, Frank-Walter Steinmeier, se află la Sibiu, iar în vizita de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal, elevi și profesori au venit de acasă pentru a-i întâmpina pe cei doi.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă, elevii nu merg la școală, însă o parte dintre profesori au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat, potrivit Turnul Sfatului.

Fiica mea e acasă, nu se fac ore, școala e în grevă. Se știe că o clasă a fost chemată pentru a se întâlni cu cei doi președinți”, spune părintele unei eleve de la Colegiul Național Brukenthal.

Președintele Iohannis are aici blocat un post de profesor de fizică încă din anul 2000.

Înainte să meargă la Colegiul Brukhental, Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu soția sa, Carmen, și cu câțiva dintre elevii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus președintele elevilor, făcând referire la faptul că au un program mai lejer.

Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr. Întrebată dacă susține greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică și este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi președinți.

Facem o poză?… Stați așa să nu fiți în spate…. Vă doresc o zi frumoasă! Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus Klaus Iohannis elevilor soției sale de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, unde a făcut o vizită împreună cu președintele Germaniei, Frank Steinmeier.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier au fost joi într-o vizită oficială în municipiul Sibiu. Au avut întâlniri cu reprezentanţii oficialităţilor locale, dar şi cu comunitatea gernamă din zonă. Cei doi şefi de stat au fost întâmpinaţi de Carmen Iohannis, împreună cu un grup de elevi, realizând o fotografie cu toţii.

Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Sibiu pe Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială de câteva zile în România.

Cei doi au fost primiţi la Primăria Sibiu de către primarul Astrid Fodor, membră a FDGR, formaţiune politică a comunităţii germane din care a făcut parte şi preşedintele Klaus Iohannis înainte de primul mandat.

Ulterior, cei doi şefi de stat au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane la sediul central al FDGR aflat în centrul municipiului Sibiu.

La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa. Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr, aflat în imediata apropiere a sediului FDGR.

Cei doi şefi de stat au făcut fotografii cu elevii şi Carmen Iohannis, iar Frank-Walter Steinmeier a salutat-o pe soţia preşedintelui.

@bobinicolaemarcu♬ Dj Unityyy Remix Santuy – DJ ALI

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM se revoltă, după ce Guvernul a anunțat că va crește vârsta de pensionare

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM sfidează și se revoltă, după …