Acasă Revoltător Pilăreală prezidențială, Mihaela Ciochină, noul judecător CCR numit de Klaus Iohannis, a fost chiar consilierul lui

Pilăreală prezidențială, Mihaela Ciochină, noul judecător CCR numit de Klaus Iohannis, a fost chiar consilierul lui

0
963

”Preşedintele” Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul pentru numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Mihaelei Ciochină, informează Administraţia Prezidenţială. Mandatul acesteia începe pe 11 iunie şi durează 9 ani.

Mihaela Ciochină, judecătorul numit de Klaus Iohannis la Curtea Constituțională, a fost consilierul președintelui la Departamentul Constituțional Legislativ din anul 2015.

Mihaela Ciochină are 55 de ani și a fost numită Consilier Prezidențial la data de 14 ianuarie 2015.

Ea a absolvit Facultatea de Drept, la Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale, în 1992.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Ciochină a participat la seminarii interne și internaționale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare, statutul funcționarului public. Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative.

De asemenea, a colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și cu Institutul European din România și Institutul Național de Administrație Publică în cadrul activităților de formare continuă a funcționarilor publici.

Ciochină desfășoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

Este autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în România.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Mihaelei Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Piloasa prezidențială este născută în 1967 şi este absolventă a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, cu specializare în relaţii internaţionale (1992), potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

Ciochină a participat la seminarii interne şi internaţionale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare, statutul funcţionarului public.

Conform sursei citate, din anul 1992 şi până la momentul numirii în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcţii, de la cele de execuţie până la funcţia de director general al Direcţiei generale legislative.

A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislaţiei din diferite domenii şi cu Institutul European din România şi Institutul Naţional de Administraţie Publică în cadrul activităţilor de formare continuă a funcţionarilor publici. Desfăşoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Potrivit sursei menţionate, Mihaela Ciochină este autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare şi statutul parlamentarului în România, dintre care amintim: ”Elemente de noutate în procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituţiei şi regulamentelor parlamentare” (Revista de Drept Public nr. 4/2003); „Unele consideraţii privind răspunderea membrilor Parlamentului în lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor” în Răspunderea în dreptul constituţional (Bucureşti, 2007).

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Moment penibil la o emisiune TV, ministrul Sportului, Eduard Novak, nu a vrut sau nu a știut să recite versurile imnului național al României

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost protagonistul unui moment incredibil, la un post…