Acasă Revoltător Raed Arafat, reacție nervoasă după scandalul cu geamandurile în formă de cruce de pe litoral: ”Ideea e ucisă, s-a terminat”

Raed Arafat, reacție nervoasă după scandalul cu geamandurile în formă de cruce de pe litoral: ”Ideea e ucisă, s-a terminat”

0
566

Șeful DSU, Raed Arafat, reacție nervoasă după scandalul cu geamandurile în formă de cruce de pe litoral: ”Ideea e ucisă, s-a terminat”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a spus, marţi, referindu-se la geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că „ideea este ucisă”. Declarația vine după un val de critici la adresa geamandurilor în formă de cruce donate de Fundația SMURD.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri, Arafat a spus: ”Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect? Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata”.

El a adăugat că „era nevoie” de aceste geamanduri şi a refuzat să mai răspundă la alte întrebări pe acest subiect.

Arafat a explicat, luni, în legătură cu geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că scopul lor este „semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, iar criticile apărute în presă şi pe reţelele de socializare cu privire la această iniţiativă sunt ”nefondate”.

Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Salvamarii au criticat aceste geamanduri, spunând că sunt inestetice și periculoase.

Asta nu e o modalitate de a face pe cineva să înțeleagă că apa mării este periculoasă. Doar să respecți apa și ce spune salvamarul și mergi liniștit după un concediu frumos, nu să vezi cruci la 5 metri de cearșaful tău cum se bălăngăne în apă”, spune Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor.

”Sunt niște chestii tăioase, ascuțite, care sunt prinse în nituri. Dacă e val și te duce valul în aia, te poți tăia, te poți lovi!”, a adaugat el.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Tupeu, Chiriţoiu, după audierea în comisia economică din Senat: ”Sunt milioane de clienţi ai Euroins, care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa”

După ce milioane de asigurați au rămas fără polițe după falimentul Ciry Insarance, fără a …