Acasă Revoltător Regina gunoaielor, Clotilde Armand ”Cu Hoție la Primărie”, cere să fie decretată Starea de Alertă în Sectorul 1

Regina gunoaielor, Clotilde Armand ”Cu Hoție la Primărie”, cere să fie decretată Starea de Alertă în Sectorul 1

0
745

Regina gunoaielor și ciorditoarea de voturi, singurul bebeluș alb din Guadalupe, pluserista Clotilde Armand, a anunţat că a cerut Prefecturii Capitalei să declare stare de alertă în sectorul 1 al Capitalei din cauza neridicării gunoaielor de către Romprest. Edilul susţine că problemele sunt cauzate de „șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

Clotilde Armand vrea să fie decretată stare de ALERTĂ în Sectorul 1. Anunţul a fost făcut de primarul USRPLUS printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către compania Romprest Service SA.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Clotilde Armand îi îndeamnă pe locuitorii Sectorului 1 să alerteze Poliţia Locală dacă gunoiul nu este ridicat de compania de salubritate. Primarul Sectorului 1 acuză Romprest că recurge la „un nou șantaj de tip mafiot”.

Reacţia lui Clotilde Armand vine în contextul în care operatorul de salubritate Romprest a anunţat din nou că nu mai ridică gunoiul din sectorul 1. Din acest motiv, edilul ameninţă cu rezilierea contractului cu firma de salubritate.

Operatorul de salubritate anunţă, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulţi să fie curat”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Edilul Sectorului 1 susţine că furnizorii refuză să mai primească gunoiul dus de companie, din cauza datoriilor.

Compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani şi apărată de avocaţii liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curţii de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiţi ilegal de primarul pesedist) nu şi-a plătit datoriile către furnizori. Cu toate că a primit bani de la Primărie pentru asta. Şi furnizorii refuză acum să mai primească gunoiul adus de compania aceasta”, a mai precizat Clotilde Armand.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a făcut mai multe declarații referitoare la starea de alertă privind gunoiul de pe străzile Sectorului 1 din Capitală.

În acest moment, am luat legătura cu factorii de decizie pe parte sanitară şi de mediu. Am solicitat şi DSP şi DSVSA şi Gărzii de Mediu să facă o analiză şi să ne-o prezinte şi în funcţie de constatările dumnealor atunci putem să răspunde dacă este cazul său nu să dăm curs unei astfel de solicitări. Eu sper ca în următoarele zile, o zi, două, cel mai târziu luni, să am un răspuns din partea tuturor instituţiilor„, a declarat Alin Stoica.

Comitetul local poate să ia o astfel de măsură cu încuviinţarea prefectului, conform ordonanţei. Trebuie să fie un acord al instituţiei Prefectului pentru ca acea situaţie de urgenţă să fie luată, la fel cum pentru Bucureşti este necesar acordul CNSU„, a mai spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă starea de alertă îi va permite Primăriei Sectorului 1 să contacteze un alt operator de salubritate şi astfel să renunţe la serviciile Romprest, acesta a mai spus: „Starea de alertă nu permite rezilierea de contracte comerciale, ci permite înlăturarea pericolului care va fi identificat la adresa, să spunem, a sănătăţii populaţiei. Dacă pericolul este gunoiul acela de pe stradă, va fi luată o măsură – nu pot să spun care, acum – de îndepărtare a acelui gunoi. Măsurile pot fi luate doar pe perioada stării de alertă”.

Cea mai rapidă soluţie de a îndepărta gunoiul este ca prestatorul să îşi îndeplinească obligaţiile pentru că aceste servicii publice trebuie asigurate în mod continuu şi legea prevede obligaţia şi a administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor în locurile publice„, a mai spus Alin Stoica.

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a avut o primă reacție după acuzațiile lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, legat de neridicarea gunoaielor de către Romprest.

Obiectivul PNL e ca să contribuie la o decizie care să rezolve problemele existente în Sectorul 1, o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, o soluţie legală şi conforme cu contractele existente. Ăsta e punctul meu de vedere. Faptul că s-a ajuns în această situaţie este mai puţin rezultatul unor poziţii a consilierilor locali PNL, ci rezultatul conflictului care a fost generat de la început între primarul Sectorului 1 şi firmă. Dacă se va ajunge la nivelul discuţiilor în coaliţie, asta vom face!”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Daniel Popa, consilier PSD la Sectorul 1, este de părere că USR-PLUS și PNL, mai exact coaliția de guvernare, trebuie să rezolve imediat problema gunoaielor din Sectorul 1.

Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției USR-PNL. Doamna Armand să rezolve problema„, a explicat el.

Consilierul social – democrat susține că primarul de sector trebuie să găsească soluții și că partidul din care face parte s-a săturat de urletele și văicărelile edilului.

La treabă doamna Primar! Trebuie găsite soluții urgente. Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției USR-PNL„, transmite Daniela Popa, consilier PSD Sectorul 1, potrivit Mediafax.

El cere coaliției să rezolve de îndată problema gunoiului.

Colegul Nicuşor Dan să rezolve cu groapa de gunoi, iar doamna Armand să rezolve problema cu firma prestatoare a serviciului de salubritate, ca cetățenii Sectorului 1 sa nu mai sufere din cauza incompetenței„, conchide Daniela Popa.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Barna: ”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, noi propunem să rupem condiţionarea de a deţine proprietăţi”

Vicepremierul progresist Dan Barna, a venit cu noi explicații referitoare la propunerea ca…