Acasă Revoltător România bătăii de joc, compensaresa de 50 de bani la pompă e opțională, arbitrară și subiectivă, cum suntem țepuiți de benzinari

România bătăii de joc, compensaresa de 50 de bani la pompă e opțională, arbitrară și subiectivă, cum suntem țepuiți de benzinari

0
128

Reducerea de 50 de bani per litru la carburanţi nu se aplică la toți comercianții, știam asta, ne-a anunțat încă dinainte de a a fi implementată măsura, de incompetentul ministru al ”liberal” al Energiei Virgil Popescu și de premierul Ciucă. Motive și pretexte se găsesc la orice pas, iar de asta s-a convins un șofer din Cluj.

Cum a fost păcălit un șofer după ce a alimentat de 412 lei. Acesta a alimentat la benzinăria OMV din Luna de Sus (E60), drumul de la Cluj-Napoca la Oradea, iar când a ajuns să achite și-a dat seama că nu i s-a aplicat reducerea de 50 de bani. Şoferul a primit o explicaţie halucinantă de la casier!

Bună ziua. Voiam numai să vă informez că benzinăria OMV din Luna de Sus ( E60) drumul de la Cluj la Oradea nu dă reducerea de 50 de bani la motorină aşa cum cere legea. Am alimentat, ataşez bonul ca dovadă, şi deşi erau afişe că reducerea se face la casă, după ce am achitat am observat că bineînţeles reducerea nu a fost acordată. M-am intors sa le spun şi răspunsul a fost ”Aţi plătit cu card de euro, de asta!”. Le-am explicat că indiferent de modul de plată, pe bon ar fi trebuit să apară reducerea şi suma totală ar fi trebuit să fie mai mică (matematica elementară: când scazi ceva îţi rămâne mai puţin)”, a fost mesajul şoferului păgubit.

A venit o altă persoană şi apoi cineva din spate de la birouri care mi-a spus că procedura de stornare este una complicată şi că preferă să îmi dea bani cash fără nicio dovadă că mi-au dat diferenţa. Acum mă întreb câte persoane verifică dacă li se face reducerea? Şi de ce nu se face stornarea legal prin înapoierea diferenţei pe card asumându-şi greşeala făcută?”, a adăugat acesta.

Guvernul României a decis acum două săptămâni să compenseze prețul carburantului cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni. ”Am luat decizia să aplicăm această măsură care a fost adoptată și de alte țări. Este o măsură care aplică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Pe strângerea curelei, tonere de 103.000 de euro pentru Administrația Prezidențială, furnizorul, contractat și de Primăria condusă de Clotilde Armand

Ultima achiziție făcută de Administrația Prezidențială, a fost parafată la finalul lunii t…