Acasă Revoltător Sfidare, Jet de lux pentru primul turist și prima sexoșenie a ”României Normale”, în vizita la ”Monumentul Martirilor” din Abu Dhabi

Sfidare, Jet de lux pentru primul turist și prima sexoșenie a ”României Normale”, în vizita la ”Monumentul Martirilor” din Abu Dhabi

0
0
548

O nouă sfidare la adresa românilor, Klaus și Carmen Iohannis, în ”Plimbăreală oficială”, în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză ”Global Jet”.

Conform informațiilor de pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul de lux care îl transportă pe Klaus Iohannis este Gulfstream G550, care are o capacitate de 13 pasageri. La dus, zborul va fi efectuat, cu siguranță, fără escală.

În perioada 18 – 21 martie 2023, președintele României v-a efectua o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Obiectivul vizitei este de aprofunadare a dialogului politico – diplomatic dintre cele două țări.

Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a fost invitat sâmbătă, să viziteze două simboluri ale culturii şi istoriei naţionale: Monumentul Martirilor şi la Marea Moschee din Abu Dhabi, vizita făcând parte din programul oficial propus şefilor de stat aflaţi în vizită în Emiratele Arabe Unite.

Iohannis a semnat în cărţile de onoare deschise la cele două obiective şi a depus o coroană la ansamblul Memorialului Martirilor Wahat Al Karama. ”Preşedintele” turist, a fost însoţit în weekend, de soţia sa, prima sexoșenie a țării, Carmen Iohannis.

Wahat Al Karama (în traducere ”Oaza demnităţii”) este primul memorial de război construit în Emiratele Arabe Unite şi se află în Parcul Memorial din Abu Dhabi. Monumentul, creat de artistul Idris Khan, este închinat tuturor eroilor EAU care au căzut în luptă pentru edificarea Emiratelor Arabe Unite. Memorialul a fost dezvelit cu ocazia Zilei Comemorative a Emiratelor Arabe Unite, pe 30 noiembrie 2016.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută şi sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite şi a fost construită în perioada 1994-2007. Locul de înmormântare al primul Preşedinte al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, este situat lângă moschee.

De-a lungul timpului, Monumentul Martirilor şi Marea Moschee din Abu Dhabi, au fost vizitate de Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, Joe Biden , Regele Juan Carlos I al Spaniei, preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

La sosirea în Emiratele Arabe Unite, ”preşedintele” Klaus Iohannis şi soţia sa, au fost întâmpinaţi de ministrul Mediului şi schimbărilor climatice, Mariam bint Mohammed Almheiri.

Sâmbătă este prima zi a vizitei oficiale a preşedintelui Klaus Iohannisn Emiratele Arabe Unite, programată să se desfăşoare până în 21 martie. Vizita are loc la invitaţia preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Aceasta este prima vizită la nivel de preşedinte al României în ultimii 20 de ani.

Obiectivele principale ale vizitei sunt: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de maxim interes pentru ambele părţi; impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două state, aflate deja pe o tendinţă ascendentă semnificativă; atragerea de investiţii în economia românească prin proiecte în domeniul infrastructurii, al energiei, combaterii schimbărilor climatice, în domeniul securităţii cibernetice şi al securităţii alimentare; diversificarea contactelor sectoriale directe, în aceste domenii prioritare şi în altele cu potenţial emergent (educaţie, cercetare şi inovare, cultură, contacte inter-umane etc.), astfel încât acestea să aprofundeze suplimentar dialogul politic şi economic”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Întrevederile prilejuite de vizită vor fixa orientările concrete pentru intensificarea activităţii Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va fi organizată în a doua parte a anului, la Bucureşti. Acest format specific relaţiilor România – Emiratele Arabe Unite se profilează în continuare ca fiind unul dintre principalele instrumente bilaterale de stimulare a cooperării economice şi multisectoriale şi reprezintă, totodată, o platformă utilă de dialog guvernamental şi de afaceri, a mai precizat sursa citată.

Cu prilejul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, peşedintele României va avea întrevederi cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, şi cu vice-preşedintele şi prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Mohamed bin Zayed Al-Nahyan vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi consolida aspectele sectoriale ale cooperării bilaterale, în domenii de importanţă majoră pentru cele două state, respectiv economic, comercial, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură şi securitate alimentară, educaţie, mediu, situaţii de urgenţă etc. Cooperarea pe linia combaterii schimbărilor climatice va fi un subiect aparte pe agenda discuţiilor, având în vedere priorităţile Preşedintelui României în acest domeniu şi rolul Emiratelor Arabe Unite de gazdă a viitoarei Conferinţe a Părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP28).

De asemenea, vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniştri români de resort şi oficiali în domeniul energiei, domeniul securităţii cibernetice şi al educaţiei. În cadrul discuţiilor, o atenţie deosebită va fi acordată subiectelor de interes comun, precum evoluţiile din Orientul Mijlociu, în special cele cu impact direct asupra securităţii în vecinătatea UE şi a NATO.

Pe 8 martie, Klaus Iohannis a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Președintele a plecat de la Sibiu cu o cursă charter. De 10 ani, România nu mai are avion oficial pentru șefii de stat.

Politicienii sunt de acord că o astfel de aeronavă este necesară, dar Administrația Prezidențială continuă să încheie contracte de închiriere pentru deplasările externe.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător
Comments are closed.

Vezi Și

După atacul murdar cu ”Peppa Pig” la Piedone, ipocritul Cîrstoiu, nu răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate: ”Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare”

Facebook 204 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După atacul murdar cu ”Peppa Pig” …