Acasă Revoltător Sfidare, ministrul Sporturilor, UDMR-istul Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl, cu 112.000 de euro din bani publici

Sfidare, ministrul Sporturilor, UDMR-istul Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl, cu 112.000 de euro din bani publici

0
0
521

Acuzații grave, ministrul Sportului, Eduard Novak calcă din nou pe becul Guwernului, și își premiază ilegal tatăl, cu peste 100.000 de euro. Sindicatul Național din Sport, a publicat o serie de documente din care reiese că Novak Karoly, tatăl ministrului, a fost înregistrat antrenor principal al lotului paralimpic de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020, competiție la care nu a fost însă prezent.

Președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, Andy Nagy, spune:

Pe statul de plată a apărut direct tatăl ministrului, Novak Karoly, intră direct pe suma maximă, 112.000 euro, deși inițial, vă spuneam, nu a fost trcut în listă, nu avea această funcție deci nu putea să primească această premiere.

Sindicaliștii susțin că antrenor principal al lotului de ciclism fusese desemnat Valoppi Cristiano, care ulterior a fost „retrogradat” în poziția de tehnician secund, locul său fiind luat de Novak Karoly, tatăl ministrului.

Astfel, Novak senior a putut fi premiat cu peste 500.000 de lei, adică 100.000 de euro.

Andy Nagy:

Comitetul Național Paralimpic deleagă loturile care participă și ulterior premierile. Deși CNP-ul a stabilit în ședința biroului lor federal cine pleacă și cum va participa, Valoppi Cristiano era desemnat de CNP pe funcția de antrenor principal, ori aici Novak Karoly apare antrenor principal și Valoppi trece pe secundar.

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a solicitat ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Eduard Novak, pentru abuz în serviciu și conflict de interese.

SNST spune că ministrul și-a premiat tatăl cu 112.000 de euro după participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Karoly nu a fost prezent.

Sindicatul a sesizat Agenția Națională de Integritate și cere verificări în cazul lui Eduard Novak pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese.

Mai mult, sindicaliștii spun că inițial, Comitetul Național Paralimpic a stabilit, pe 1 iulie 2021, ca antrenorul principal al lotului de ciclism al delegației României să fie Cristiano Valoppi. Mai apoi, în Statul de premiere nr. 10702/ 25.10.2021, MTS îl trece pe Valoppi Cristiano la categoria inferioară, de antrenor secund, „pentru a putea să îi acorde suma maximă, de 554.344 de lei (112.000 de euro), tatălui ministrului Sportului, Novak Karoly, pe care il înregistrează direct antrenor principal”.

Astfel, deși în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai târziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism”.

Nu e primul scandal în care a fost implicat Novak Karoly. În trecut a apărut pe statul de plată al Federației Române de Kaiac-Canoe, de unde a încasat o primă de 156.579 de lei, pentru Jocurile Paralimpice de la Rio (2016).

Cabinetul ministrului Eduard Novak a spus că premierea tatălui ministrului Novak s-a făcut în condițiile legii.

Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism. La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii”, a transmis Ministerul Tineretului și Sportului.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toți. Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiați doar pentru că nu au participat la olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate. Nu e nimic în neregulă acolo”, au adăugat reprezentanții ministerului.

Cabinetul ministrului Eduard Novak, admite faptul că tatăl ministrului nu a fost la Tokyo, însă spune că în aceeași situație mai sunt și alți antrenori. ”Totul s-a făcut conform legii”, precizează acesta.

Din verificările făcute de sindicaliști, reiese că deși Comitetul Național Paralimpic (CNP) a stabilit în ședința Biroului Federal din data de 01.07.2021 ca antrenorul principal al lotului de ciclism al delegației României să fie Valoppi Cristiano, ulterior, în Statul de premiere nr. 10702 / 25.10.2021, Ministerul Tineretului și Sportului îl trece pe Valoppi Cristiano la categoria inferioară, de antrenor secund, ”pentru a putea să îi acorde suma maximă, de 554.344 de lei, tatălui ministrului Sportului, Novak Karoly, pe care il înregistrează direct antrenor principal”, susține sindicatul.

Astfel, deși în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai târziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism, iar Valoppi Cristiano apare ca antrenor secund.

Este, așadar, mai mult decât evident faptul că ministrul sportului Novak Carol-Eduard s-a folosit de funcția deținută, pentru a-l adăuga pe statul de premiere al Ministerului Sportului pe tatăl său, numitul Novak Karoly, ca antrenor principal, pentru a se asigura că acesta va primi un premiu în suma maximă ce s-a acordat de 554.344 lei (112.000 euro), împotriva deciziei Biroului Federal al Comitetului Național Paralimpic, care nu l-a nominalizat pe Novak Karoly nici măcar pe funcția de antrenor secund”, precizează Sindicatul Național Sport și Tineret.

Novak Karoly a mai fost implicat în trecut într-un scandal legat de premieri, când a apărut pe statul de plată al Federației Române de Kaiac-canoe, de unde a încasat o primă de 156.579 de lei, pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016, conform ziarului Libertatea, care a preluat informația apărută pe blogul jurnalistului Lucian Oprea.

Cabinetul ministrului Eduard Novak, susține că premierea tatălui ministrului Novak s-a făcut în condițiile legii. El admite că acesta nu a făcut deplasarea cu restul lotului paraolimpic, însă susține că în această situație sunt mai mulți antrenori și că întotdeauna li s-a recunoscut și lor activitatea.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător
Comments are closed.

Vezi Și

După atacul murdar cu ”Peppa Pig” la Piedone, ipocritul Cîrstoiu, nu răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate: ”Ce frumoase ar fi campaniile electorale dacă nu ar fi murdare”

Facebook 204 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După atacul murdar cu ”Peppa Pig” …