Acasă Actualitate Sfidare, turistul Iohannis împreună cu răvășitoarea consoartă și Gulfstreamul cu piscină, la târguit de obuziere în Coreea de Sud, miniștri, cu avioane de linie

Sfidare, turistul Iohannis împreună cu răvășitoarea consoartă și Gulfstreamul cu piscină, la târguit de obuziere în Coreea de Sud, miniștri, cu avioane de linie

0
0
354

Sfidare, turistul Iohannis împreună cu răvășitoarea consoartă și Gulfstreamul cu piscină, la târguit de obuziere în Coreea de Sud, miniștri, cu avioane de linie.

Klaus și Carmen Iohannis și-au început vizita în Coreea de Sud după ce a zburat din Sibiu cu un Gulfstream de lux, în timp ce miniștri cărați de imagine după el și consoartă, au fost nevoiți să plece cu avion de linie.

Turistul Klaus Iohannis şi-a început, luni, vizita oficială în Republica Coreea. Potrivit Boarding Pass, Iohannis a decolat din Sibiu cu avionul privat de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și turneul din Africa.

Klaus Iohannis a început luni, 22 aprilie, o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud, acolo unde a ajuns cu un avion privat de tip Gulfstream G550, operat de Global Jet Luxemburg, a relatat publicația specializată în știri din domeniul aviației Boarding Pass.

Este prima vizită în Coreea de Sud la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani, aceasta fiind și prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008. Acum va fi adoptată o declarație comună de consolidare a parteneriatului prin care vor fi stabilite direcțiile principale de cooperare pentru următorii 10 ani.

Administrația Prezidențială a publicat primele imagini cu Iohannis în Coreea de Sud, atât din zona demilitarizată, cât și de la Ceremonia depunerii unei coroane de flori la Seoul National Cemetery.

În imagini apare și răvășitoarea consoartă a turistului de lux, sexoșenia Carmen Iohannis, care l-a însoțit pe Klaus Iohannis la Seul.

Este același avion folosit anul trecut de turiștii de lux în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023) și în turneul african din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), a notat sursa citată.

Avionul a decolat duminică, de pe aeroportul din Sibiu, la ora 12.30, iar după un zbor de aproximativ 10 ore a aterizat la o bază aeriană din Seul, capitala Coreei de Sud.

Trei miniștri sunt în delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte. Este vorba despre ministrul apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de externe, Luminița Odobescu, și ministrul energiei, Sebastian Burduja. Cei trei nu au mers la Seul cu aeronava lui Klaus Iohannis, ci separat, cu alte zboruri, au declarat surse guvernamentale.

Din delegație mai face parte și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

”Referitor la vizita oficială din Coreea de Sud a delegației României, BoardingPass nu a identificat niciun alt avion privat care să fi zburat din România spre Asia în decursul zilei de duminică, 21 aprilie 2024.

În consecință, dacă miniștrii care fac parte din delegație nu au călătorit pe cale terestră până la Sibiu pentru a zbura alături de președinte, atunci, foarte probabil, aceștia au călătorit spre Coreea de Sud cu zboruri regulate.

Cu prilejul vizitei, va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declaraţia Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcţiile principale de cooperare vizate de ambele părţi pentru următorii 10 ani.

”Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum şi multitudinea domeniilor în care există potenţial şi interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de şef de stat din ultimii 16 ani”, a precizat, la anunţarea vizitei, Administraţia Prezidenţială.

Marţi, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său, Yoon Suk Yeol. Consultările politice dintre cei doi şefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional şi global, precum şi impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului şi gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătăţii, al educaţiei sau alte noi domenii. Va fi evidenţiată şi legătura specială pe care schimburile inter-umane şi culturale, care se bucură de o creştere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state.

Miercuri, în ultima zi, pe agenda oficială figurează o vizită la complexul de producție Doosan Enerbility.

”Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum și multitudinea domeniilor în care există potențial și interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea“, a transmis Administrația Prezidențială, care a precizat că este prima vizită la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

Tot în Coreea de Sud, va fi adoptată „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, care stabilește direcțiile de cooperare pentru următorii 10 ani.

În prezenţa ”preşedintelui” României şi a preşedintelui Republicii Coreea vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relaţiei bilaterale, vizând: apărarea, energia nucleară, investiţiile şi comerţul exterior, cooperarea în situaţii de urgenţă şi managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

În cadrul sejurului de lux în Republica Coreea, preşedintele României va avea o întrevedere cu prim-ministrul Han Duck-soo, prilej pentru a puncta principalele obiective ale relaţiei economice bilaterale şi pentru a evalua rezultatele celui de-al X-lea Comitet Mixt pentru Cooperare Industrială (Seul, 25 martie 2024).

Miercuri, turistul și consoarta vor vizita Complexul de producţie Doosan Enerbility, Changwon, (Busan), unde va avea o serie de discuţii cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări şi oportunităţi în domeniul energiei regenerabile şi al reactoarelor modulare mici (SMR).

Republica Coreea este prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008.

Klaus Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie.

Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut. În 2022, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro. În 2023, Iohannis a vizitat Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și altele, plus turneul de 10 zile în Africa al președintelui Iohannis, din noiembrie 2023. Toate aceste călătorii au costat peste 8 milioane de euro.

În unele călătorii, avionul privat folosit de turist a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

Unul dintre scopurile vizitei lui Iohannis în Coreea de Sud, România vrea să cumpere 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder.

România poate cumpăra 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder din Coreea de Sud, având în vedere că Hanwha este singura companie producătoare care a mai rămas în licitaţia deschisă de MApN, relatează Agerpres. Negocierile continuă cu Guvernul român, care este prezent prin trei miniștri la Seul, alături de președintele Iohannis.

”Raza maximă este de 54 de kilometri, este foarte rapid”, a declarat Heo Man Jung, cercetător principal în domeniul artileriei la Hanwha. El a precizat că obuzierul K9 Thunder a fost folosit în momente de tensiune maximă pentru ţara sa, în 2010.

”Am răspuns foarte repede când am fost atacaţi de Coreea de Nord”, a adăugat el. Heo Man Jung a spus că obuzierul ajunge la o viteză de peste 67 km/h și că structura vehiculului protejează foarte bine militarii aflați în interior. În plus, K9 a fost creat pentru a funcţiona în orice tip de climat.

Durata contractului în valoare de peste 850 de milioane de euro este de 60 de luni, iar finanţarea este din fonduri bugetare.

MApN a cerut anul trecut trei sisteme obuzier de calibrul 155 mm, de nivel batalion, 17.352 de proiectile explozive, 324 de proiectile fumigene, 324 de proiectile de iluminare şi 720 de proiectile inerte.

Obuzierele de tip K9 Thunder sunt operate în nouă ţări, inclusiv cinci ţări NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi Turcia.

Marţi, 23 aprilie, vor fi semnate mai multe memorandumuri între guvernele României şi Coreei de Sud, inclusiv în domeniul apărării, în contextul vizitei de trei zile a preşedintelui Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Șoșoacă turbată, răspunde criticilor Mănăstirii Petru Vodă, se compară cu Hristos și îndeamnă la revoltă: ”Ieșiți în stradă, peste tot, românii s-au săturat”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După Scandalul din Parlamentul Europea…