Acasă Revoltător Sfidarea senatorilor după ce şi-au mărit salariile: „Merge economia, sunt bani, vom trăi bine”, Virgil Guran: ”Trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”

Sfidarea senatorilor după ce şi-au mărit salariile: „Merge economia, sunt bani, vom trăi bine”, Virgil Guran: ”Trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”

0
632

Demnitarii sfidează şi criza, şi Curtea Constituţională. La o oră după ce CCR a declarat nelegale majorările lor de venituri, senatorii au votat noi creşteri de salarii cu 25% pentru primari, miniştri, parlamentari, angajaţi de la preşedinţie.

Senatorul ”liberal” Virgil Guran, a spus, în legătură cu acest amendament, că, spre deosebire de Ion Iliescu, care a spus în 1990 „să fim săraci şi cinstiţi”, în România, trebuie să învăţăm altceva, „să devenim bogaţi şi cinstiţi, pentru că ţara o va duce mai bine„.

Şeful Comisiei juridice, senatorul PSD Cristian Niculescu – Ţâgărlaş, a declarat, că el a votat în favoarea acestui proiect legislativ pentru că venitul „trebuie să fie actualizat, ca al oricărui român care este afectat de inflaţie şi de alte elemente care sunt concrete„.

În 90 l-am auzit pe Ion Iliescu cum spunea să fim săraci și cinstiți. Eu cred că trebuie să începem să învățăm să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine. Pentru mine nu mă avantajează o creștere de salariu că Dumnezeu m-a ajutat și am firma mea de 32 de ani și de acolo trăiesc, nu din ce se întâmplă la Parlament. Cred eu că trebuie să terminăm cu această gândire să nu se crească salariile la primari. Eu cred că trebuie să creștem cerințele pentru performanță și asta e foarte important”, a explicat ipocritul Virgil Guran, președintele Comisiei de Muncă din Senat, la finalul ședinței de plen.

Mărirea indemnizaţiilor pentru demnitari şi aleşii locali, proiect aprobat de Senat.

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Este vorba de indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Decizia Senatului a venit la două ore diferență de o decizie a Curții Constituționale prin care se declara neconstituțional un proiect de lege prin care se majorau salariile tuturor demnitarilor.

Judecătorii CCR au decis, în cursul dimineții de miercuri că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primari, parlamentari sunt neconstituționale.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de „eliminare ai inechităţilor existente în acest moment„.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Hashtagistul Andrei Caramitru, și-a pus diaspora în cap, după ce a jignit grav ”badantele” din Italia: ”Îi mai și spălați la c… de banii ăștia”

Hashtagistul rezistac, Andrei Caramitru, și-a pus toată diaspora în cap, după ce a jignit …