Acasă Revoltător Tupeu, Chiriţoiu, după audierea în comisia economică din Senat: ”Sunt milioane de clienţi ai Euroins, care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa”

Tupeu, Chiriţoiu, după audierea în comisia economică din Senat: ”Sunt milioane de clienţi ai Euroins, care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa”

0
266

După ce milioane de asigurați au rămas fără polițe după falimentul Ciry Insarance, fără a fi despăgubiți, Preşedintele Consiliului Concurenţei, incompetentul și arogantul Bogdan Chiriţoiu, bătut în cuie pe scaunul funcției pe care incompetent o ”conduce”, a declarat luni, după audierea în comisia economică din Senat, că sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa.

Bogdan Chiriţoiu: Sunt milioane de clienţi Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa / Mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor, sunt convins că Guvernul o să aprobe.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, incomptentul Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni, după audierea în comisia economică din Senat, că sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa şi trebuie să meargă la altă companie şi evident că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă, astdel că într-o astfel de situaţie i se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. El a mai arătat că este convins că Guvernul va aproba această plafonare.

E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa, trebuie să meargă la altă companie. Evident că această schimbare poiate să creeze perturbări în piaţă. Şi atunci, într-o astfel de situaţie mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. la ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022… astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm. Noi ne-am proonunţat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu

El a arătat că se introduce plafonarea tocmai ca să nu avem o creştere, să nu avem o panică.

În şase luni lumea se mai linişteşte. Câştigăm un respiro. Doi, avem şansa să facem o serie de modificări la lege ca să ne asigurăm că funcţionează bine mecanismul de asigurări RCA, că nu e inflaţionist”, a precizat Chiriţoiu.

Despre proiect privind plafonarea preţului la poliţele RCA, amânat în ultima şedinţă de Guvern, Bogdan Chiriţoiu a spus: ”De ce suntem noi mulţumiţi e că Guvernul şi ASF au acceptat că plafonarea nu trebuie făcută numai la rezoltatul final. Trebuie să mă uit şi la alementele care compun acea sumă”.

La ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022…astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm. Noi ne-am pronunţat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu, luni.

Reamintim că ASF a anunțat, în urmă cu o săptămână, că a decis să retragă autorizația de funcționare și să ceară în instanță falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Asiguratorul ar avea nevoie de fonduri de 2,19 miliarde lei pentru cerința de capital de solvabilitate, spune autoritatea. Grupul bulgar Eurohold a reacționat acuzând o preluare ostilă a activelor Euroins. La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de polițe RCA active.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM se revoltă, după ce Guvernul a anunțat că va crește vârsta de pensionare

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM sfidează și se revoltă, după …