Acasă Revoltător Ursula von der Leyen, dă cărțile pe față: ”Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”

Ursula von der Leyen, dă cărțile pe față: ”Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”

0
1,045

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, s-a declarat miercuri, favorabilă discuţiilor despre vaccinarea obligatorie în spaţiul comunitar.

Vorbind la o conferință de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea unei „discuții” privind vaccinarea obligatorie. ”Aceasta este o discuție care cred că ar trebui purtată în UE”, a spus șefa executivului european.

Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată. „Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”, a spus ea.

Anunţul său vine în contextul în care Austria a anunțat deja că intenționează din luna februarie să impună vaccinarea obligatorie, iar un consilier al noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a spus marţi că dorește ca țara sa să urmeze exemplul.

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva Covid va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Încarcă mai mult
Load More In Revoltător

Vezi Și

Ipocritul ex premier Cîțu, îngrijorat: ”Risc de explozie a dobânzilor, există riscul să-și piardă casele acum”

Actualul președintele al PNL, fostul ministru al Finanțelor și ex priminstru Florin Cîțu, …