Acasă Justiție Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, revolta părinţilor celor doi tineri ucişi de şoferul drogat: „Să vă fie ruşine”, procesul nu va fi strămutat

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, revolta părinţilor celor doi tineri ucişi de şoferul drogat: „Să vă fie ruşine”, procesul nu va fi strămutat

0
0
336

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat, revolta părinţilor celor doi tineri ucişi de şoferul drogat: „Să vă fie ruşine”, procesul nu va fi strămutat.

”Procesul” lui Vlad Pascu continuă joi, 4 aprilie, la Mangalia, după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutare a cauzei. La termenul de azi, instanța a decis ca el să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor.

Vlad Pascu, șoferul drogat care a spulberat doi tineri în localitatea 2 Mai, nu va fi judecat pentru omor calificat, a decis judecătoarea din Mangalia, la rândul ei subiectul mai multor controverse.

Judecătorii din Mangalia au respins judecarea lui Vlad Pascu pentru omor calificat în procesul 2 Mai. La termenul de azi, tatăl Robertei, fata ucisă de şoferul drogat, a ieşit din sala de judecată după ce avocatul a spus că victimele circulau neregulamentar.

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, a decis Judecătoria Mangalia la termenul de azi. Pentru această infracțiune pedepsele prevăzute sunt de la 3 la 10 de închisoare.

La termenul anterior, familiile victimelor ceruseră instanței, prin avocat, reîncadrarea faptei la omor calificat, unde pedeapsa este detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Decizia Judecătoriei din Mangalia privind dosarul 2 Mai.

Decizia a provocat revolte în rândul părinților victimelor accidentului. Tatăl Robertei, fata ucisă de şoferul drogat, a ieşit din sala de judecată după ce avocatul lui Vlad Pascu a spus că victimele circulau neregulamentar.

Curtea de Apel Constanţa a respins definitiv cererea procurorilor de strămutare a dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai în urma căruia doi tineri au murit. Astfel că dosarul va fi judecat în continuare la Judecătoria Mangalia.

Dosarul accidentului de la 2 Mai rămâne la Judecătoria Mangalia.

“În baza art. 74 Cod Procedură Penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanţei.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Tatăl Robertei a ieşit din sala de judecată, trântind uşa şi spunând. „Să vă fie ruşine!”, asta după ce avocaţii lui Vlad Pascu au adus în discuţie faptul că victimele circula neregulamentar.

„Le-am spus foarte clar: Să vă fie ruşine! Ei trebuie să înţeleagă ce le-am spus eu. Eu nu jignesc decât ceea ce trebuie.

Luaţi aminte ce vă spune Drgaomir Cătălin acum. De judecat, el nu va fi judecat aici. Judecata eu i-ai voi face şi îmi asum ce vă spun”, a declarat tatăl Robertei.

Tatăl Robertei, mesaj tranșant pentru avocații lui Vlad Pascu: ”Aș vrea ca și copiii lor să întâlnească un Vlad Pascu pe drum”.

Tatăl Robertei a transmis un mesaj dur avocaţilor lui Vlad Pascu şi procurorilor după ce instanţa a decis ca tânărul să nu fie judecat pentru omor calificat.

”Eu am o dorință ascunsă, răutăcioasă chiar. Mi-aș dori ca doamna procuror, că de doamna judecător nu poate fi vorba, nu cred că are copii, e prea…Dar doamna procuror, avocații animalului ăstuia, criminalului, au copii.

Sunt răutăcios, știu, dar eu aș vrea ca și copiii lor să întâlnească un Vlad Pascu pe drum și atunci să simtă cum se aplică legea.

Aici nu se va face niciodată absolut nimic. Va scăpa cu cea mai ușoară pedeapsă și pentru că o să fie băiat bun, o să stea potolit, că nu are ce să facă în pușcărie, în trei sezoane ne întâlnim cu el tot pe aici, făcând ce știe el mai bine”

Întrebat cum s-a schimbat viața sa după ce fiica sa a fost ucisă de Vlad Pascu, tatăl Robertei a răspuns:

”Nu cred că am cuvinte. Noi încă așteptăm să intre pe ușă. Astăzi chiar sunt 230 de zile. 230 de zile de când s-a întâmplat nenorocirea asta. Noi așteptăm să intre și acum pe ușă, să se întoarcă.

Mergem la cimitir și ne uităm la o piatră acolo. Încă nu conștientizăm că acolo se află corpul copilului nostru”, a spus tatăl Robertei.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Șoșoacă turbată, răspunde criticilor Mănăstirii Petru Vodă, se compară cu Hristos și îndeamnă la revoltă: ”Ieșiți în stradă, peste tot, românii s-au săturat”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După Scandalul din Parlamentul Europea…