Acasă Sănătate Alexandru Rafila anunţă, că România urmează să cumpere în jur de 1000 de doze pentru ”combaterea” variolei maimuţei

Alexandru Rafila anunţă, că România urmează să cumpere în jur de 1000 de doze pentru ”combaterea” variolei maimuţei

0
95

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunţă, că România urmează să cumpere în jur de 1000 de doze pentru combaterea variolei maimuţei, boala care se extinde rapid în Europa şi care deja îi sperie pe epidemiologi.

România cumpără 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii. Peste 100 de cazuri au fost confirmate sau sunt suspectate în mai multe state europene.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că vor fi cumpărate câteva doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, pentru a avea un stoc de siguranță.

Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Din fericire, în România nu a fost încă diagnosticat niciun caz de variolă a maimuţei, însă mai multe ţări europene înregistrează un număr mare de infectări.

Belgia este prima ţară care a introdus carantina obligatorie pentru persoanele infectate cu temutul virus.

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a reunit vineri într-o întâlnire de urgenţă pentru a discuta pe tema noului focar care a izbucnit în Europa.

Persoanele diagnosticate cu acest tip de variolă au următoarele simptome: febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Variola maimuţei a apărut prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. Potrivit informaţiilor de până acum, rata mortalității variază de la 4 la 22%. Cele mai multe decese apar la grupele de vârstă mai mici.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

Ministrul Sănătăţii face anunţul momentului, după ce un al treilea pacient din românia a f…