Acasă Sănătate Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei, Rafila îi mai taie din atribuții

Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei, Rafila îi mai taie din atribuții

1
2,125

Alexandru Rafila, a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății în Guvernul Ciucă, a spus că nu există o contraindicație absolută legată de vaccinare, ci poate să existe doar o contraindicație temporară: ”Ai o infecție virală, ești răcit, nu te duci să faci vaccinul. Te duci după ce te vindeci”.

Întrebat dacă Nicușor Dan este cumva răcit, Alexandru Rafila a răspuns astfel: ”Nu știu exact care este afecțiunea pe care o are ca să pot discuta despre asta și, oricum, există Legea drepturilor pacientului. Chiar dacă aș ști ce afecțiune are, nu aș putea să vă spun.

Este normal să dea un exemplu, este un lider al comunității”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că are în plan reorganizarea ministerului, pentru că actuala organigramă este nefuncţională, iar sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie schimbat.

Sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie să fie schimbat. Trebuie să revenim la profesionalizarea sănătăţii publice şi la profesionişti.

Am intenţia să propun reorganizarea Ministerului Sănătăţii, pentru că actuala organigramă mi se pare insuficientă„, a declarat, astăzi, medicul Alexandru Rafila.

Cât despre şeful DSU, Raed Arafat, ministrul propus al Sănătăţii a precizat că „sistemul de urgență şi-a făcut foarte bine treaba, Arafat e un bun profesionist, dar politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii”.

Rafila: „Politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii„.

De asemenea, întrebat dacă PSD are de gând să îl schimbe pe Raed Arafat, Rafila a replicat:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și-a făcut foarte bine treaba în România, s-a ocupat de transferul pacienților, lucrurile astea sunt în atributul lui Arafat. Politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii.

Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Aceste măsuri nu trebuie să fie aprobate de o altă intituție. Ministerul Sănătăţii este răspunzător, el decide.

Voi avea o discuţie cu Arafat, să avem toate informațiile la Ministerul Sănătăţii în timp real, să nu lucrăm ca o anexă la o unitate supraministerială! Actuala organigramă este nefuncțională„, a răspuns medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție„, a încheiat Rafila.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea testare gratuită pentru toţi românii

Alexandru Rafila, a anunţat joi, care sunt primele măsuri pe care le va aplica în calitate…