Acasă Sănătate Directorul OMS, avertizează asupra apariției unui nou virus pandemic: ”Este o certitudine biologică, nu îl vom putea stăpâni”

Directorul OMS, avertizează asupra apariției unui nou virus pandemic: ”Este o certitudine biologică, nu îl vom putea stăpâni”

0
111

Deși pandemia de coronavirus pare că doar acum începe, directorul OMS avertizează deja cu privire la apariția unui nou virus care ar putea să nu mai fie ”stăpânit”.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, trage un nou semnal de alarmă și avertizează cu privire la apariția unui nou virus care ar putea duce la o nouă pandemie și care nu va putea fi stăpânită, scrie romaniatv.net.

Mai mult, specialistul în sănătate susține că omenirea ar trebui să se pregătească de acum cu resursele pe care le are pentru a ”răspunde” cât mai rapid în momentul în care apare.

Chiar dacă luptăm pentru a pune capăt acestei pandemii, trebuie să învățăm lecțiile și să ne pregătim pentru următoarea. Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni. Putem lua măsurile acum pentru a ne pregăti pentru acel virus, pentru a-l detecta și pentru a răspunde rapid când apare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20.

Distribuţia inegală a vaccinurilor şi medicamentelor…

În schimb, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a arătat indignat cu privire la distribuţia inegală a vaccinurilor şi medicamentelor de până în prezent, care împiedică încheierea în curând a pandemiei de coronavirus. Organismul îndeamnă din nou comunitatea internaţională să înveţe din pandemia actuală pentru a se pregăti pentru următoarea.

Dacă cele 6,8 miliarde de doze de vaccin administrate la nivel global până în prezent ar fi fost distribuite în mod echitabil, am fi atins până în prezent obiectivul de 40% în fiecare ţară”, a mai spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

România se confruntă cu valul 4 al pandemiei COVID-19.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.655.024 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.476 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.415.606 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 48.073 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea testare gratuită pentru toţi românii

Alexandru Rafila, a anunţat joi, care sunt primele măsuri pe care le va aplica în calitate…