Acasă Sănătate Fobia vaccinării în România…

Fobia vaccinării în România…

0
1
558

Da, un lucru e cert, românii (pe bună dreptate, sau nu) au fobie de vaccinuri, că vine din proasta informare, din dezinformarea masivă de pe rețelele de socializare, din frica pentru efectele adverse, sau din aversiunea pentru companiile farmaceutice, când e vorba de vaccin, indiferent că vorbim de vaccinul împotriva gipei sezoniere, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B, românii sunt rezervați și reticienți!

Dar cu toată temerea, rezerva și suspiciunea, dacă s-ar anunța azi, că vaccinul împotriva Covid-19 (coronavirus) e valabil pentru vaccinare, sunt convins că s-ar creea cozi pentru imunizare, precum zilele trecute în super marketuri la conserve, orez, paste și apă minerală!

Uneori, frica de un lucru devine mult mai mare și mai viscerală decât de un altul! Nu am mai ține cont nici de credințe, nici de angoase, nici de temeri sau fobii…frica de coronavirus de data asta ar câștiga detașat, panica în momentul de față, e mult prea mare ca să mai ținem cont de prințipii!

Din păcate, un vaccin pentru Covid-19 nu va fi valabil decât peste luni bune de aici înainte, până atunci, probabil ne vom obișnui șă trăm într-o lume, în care principala temere existențială o constituie coronavirusul și mai nou…premierul desemnat Cîțu, împotriva căruia nu cred că vom avea acces la un vaccin prea curând!

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate
Comments are closed.

Vezi Și

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un ”val de morţi suspecte” la secția ATI, Rafila: ”Am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări”

Facebook 7 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Anchetă de amploare la Spitalul Sfân…