Acasă Actualitate Iohannis retrage decorația oferită spitalului județean din Suceava

Iohannis retrage decorația oferită spitalului județean din Suceava

0
0
2,030

La mijlocul lunii aprilie 2019, în cadrul ceremoniei de la Cotroceni, președintele mulțumea reprezentanților spitalelor distinse, printre care și managerului de la Suceava, Vasile Râmbu, pentru felul în care își desfășuraseră activitatea ”cu maximă responsabilitate în ciuda condițiilor de muncă mai mult decât dificile!”.

Prin înaltele distincții ale statului român pe care vi le ofer astăzi, vă transmit toată aprecierea mea pentru dăruirea cu care aveți grijă de sănătatea noastră, a tuturor, și pentru valorile pe care le promovați în rândul tinerei generații de profesioniști din domeniul sănătății! Vă felicit și vă mulțumesc!”.

Acesta a fost, pe 16 aprilie 2019, finalul alocuțiunii cu care președintele Klaus Iohannis s-a prezentat la ceremonia de decorare a unor instituții din domeniul medical.

Pe lista celor invitați și medaliați, ca manager de unitate spitalicească meritorie, a fost și șeful Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Râmbu, personaj de care se leagă în prezent drama primului oraș carantinat din România și a celor 600 de cazuri de infecții cu coronavirus din Suceava.

Astăzi, pe 01 Aprilie 2020, parcă așa, ca o glumă proastă, la Administrația Prezidențială, se întâmplau următoarele:

Administrația prezidențială anunță printr-un comunicat de presă că decorația conferită Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost retrasă. Decizia este argumentată de administrație prin “gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19″.

Astfel, Klaus Iohannis a retras Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit instituției.

Reamintim, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a deschis dosar penal in rem – anchetează pe lângă zădărnicirea combaterii bolilor și “activitate ilicită”, abuz în serviciu și fals intelectual.

Există indicii că decesele au legătură cu modul în care au acționat unii medici, șefi dar şi angajati ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, spun anchetatorii.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus la Suceava se apropie de 700.

Cuuum? Acum nu le mai mulțumiți, nu îi mai recompensați cu medalii și creșteri de salarii, ii retrogradați? Domnule președinte?! Păi se poate, nu mai e bun acum Râmbu, nu mai e bun Flutur? Doar e spital la nivel occidental, doar așa ne spunea ”number one”, Rareș Bogdan! Citez ”Vreți să vedeți spitale ca-n occident? Mergeți la Suceava, să vedeți ce a făcut Flutur cu bani europeni!”! Să înțelegem, că totuși nu a făcut Flutur la Suceava spital ca-n occident din banii europeni? Poate la Arad totuși, la Falcă? Nu, nici acolo? Ok!
Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…