Acasă Sănătate Ministerul Sănătății s-a sucit, din nou, nu mai distribuie pastilele cu iod: ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”

Ministerul Sănătății s-a sucit, din nou, nu mai distribuie pastilele cu iod: ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”

0
191

Pastilele de iodură de potasiu vor fi împărţite populaţiei din România, numai în caz de accident nuclear, a declarat un secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Tiberius Brădăţan spune că Direcţiile de sănătate publică vor putea împărţi pastilele numai în caz de urgenţă, în primele ore după un astfel de accident nuclear.

Iniţial, ministrul Sănătăţii spunea că medicii de familie ar trebui să distribuie pastilele de iod, însă aceştia au replicat că această acţiune le-ar bloca activitatea.

Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor.

Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan.

Până atunci, pastilele cu iod rămân la DSP.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

Ministrul Sănătăţii face anunţul momentului, după ce un al treilea pacient din românia a f…