Acasă Sănătate Primarul Clotilde Armand, taie finanţarea a patru mari spitale din Sectorul 1

Primarul Clotilde Armand, taie finanţarea a patru mari spitale din Sectorul 1

0
264

Noul primar de la Sectorul 1 face ce face, și reușește să genereze noi scandaluri în primărie. Primul scandalcu fima de salubrizare a fost generat prin refuzul plăților de către Clotilde Armand. Acum unul nou generează controverse, polemici și oprobiul societății civile.

În urmă cu două zile, fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, trăgea un semnal de alarmă asupra noilor intenții enunțate de Clotilde Armand. În 2 februarie, anunța pe pagina sa de Facebook intenția primarului Clotilde Armand de a tăia subvențiile către spitale.

În ședința de ieri Clotilde Armand, fără să țină cont de niciunul din consilierii PNL, PSD, a decis să oprească investițiile către cele patru mari spitale din sectorul domniei sale. Spitalele în discuție, sunt după cum urmează:

Ca și cum nu ar fi fost suficiente toate nenorocirile cu care se confruntă sistemul medical din România, Clotilde Armand, alături de colegii săi din PNL și USR-PLUS ar putea să dea naștere unei noi crize sanitare. Primarul Sectorului 1 a anunța în cursul zilei de ieri decizia sa de a lăsa cele patru spitale din sector fără finanțare. Printre alți politicieni și persoane publice care au protestat împotriva acestei decizii se află

Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca
Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, nu poate rămâne indiferentă în urma veștii care anunță tăierea finanțării a patru spitale din sectorul 1 al Capitalei. În urma deciziei luată de CLotilde Armand, milioane de români s-ar putea afla în imposibilitatea de a urma un tratament sau de a primi îngrijiri în aceste unități medicale. Din păcate, copiii din România sunt și ei afectați

Domnilor Orban, Barna, Cioloș, chiar nu vā pasă de oameni? Chiar aveți inima de piatră? Sunteți, prin tåcere, pārtași la deciziile monstruoase ale colegilor voștri! Le-ați promis românilor un trai mai bun iar acum vă bateți joc de ei, prin reprezentanții voștri!

Prin cei pe care i-ați girat în campanie și i-ați prezentat cetățenilor ca fiind candidați profesioniști și onești?

Priviți rezultatul! În București, avem de 3 luni primari de dreapta! Primele lor acțiuni sunt îndreptate împotriva oamenilor! Inclusiv a celor care i-au votat!

Domnul Dan a blocat personal construirea Spitalului Metropolitan – proiect la cheie, muncit 2 ani, cu fundație începută, a Pasajului Doamna Ghica – este aproape gata, a lucrărilor de la Prelungirea Ghencea, a oprit și autobuzele școlare! Stați să vedeți ce urgie va fi după prezentarea bugetului de austeritate” , și-a început acesta mesajul plin de indignare.” a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea o acuză pe Clotilde Armand pentru inițierea unui proiect criminal, dar în același timp îi acuză și pe colegii acesteia pentru complicitate și susținere. Senatorul PSD face un apel către opoziție, prin care îi cere reevaluarea acestei decizii, astfel încât, soarta românilor să nu fie pusă în pericol.

În cel mai mare sector, sectorul 1, e jale! După ce că a “câștigat” prin fraudă, noul primar al dreptei unite împotriva oamenilor și-a permis să taie finanțarea, pe modelul amicului Nicușor , a patru spitale importante nu doar pentru București, ci pentru întreagațară : Spitalul Clinic de Urgență București, Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Un proiect criminal propus de noul primar și votat de majoritatea PNL – USR Plus din Consiliul local Sect 1. De aproape 20 de ani, printr-o Hotărâre de Guvern, Primăriei Capitalei i s-au dat în administrare 19 spitale, iar Primăriei Sectorului 1 alte 4 spitale.

Nimeni, în toți acest ani, nu și-a permis să taie alocațiile bugetare de la spitale! Dimpotrivă, s-au investit sute de milioane de euro în corpuri noi de clădiri, secții noi, săli de operații, aparatură ultra-performantă, plus achitarea facturilor pentru utilități, pază, reparații, etc., Ministerului sănătății rămânându-i plata salariilor cadrelor medicale.

Toată lumea a avut de câștigat, în special cetățenii! Domnilor Orban, Barna, Cioloș, dați dovadă de respect față de români! Comportați-va că niște oameni, nu că niște roboți politici care au în cap numai voturi și, dacă alegerile sunt abia peste 4 ani, timp de 3 ani cauționați prăpadul la Guvern și în primării!

Credeți că oamenii vor uita? Interveniți urgent și stopati, cu puterea politică pe care o aveți, aceste nenorociri administrative ale noilor primari de dreapta pe care i-ați validat!
Dacă nu interveniți, veți fi la fel de vinovați ca și ei!”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Și Medicul Monica Pop, care până de curând a condus Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, se arată revoltată de decizia primarului sectorului 1 de a tăia finanţarea a patru spitale, printre care şi cel de Ochi.

Va fi o breșă serioasă în bugetul spitalului, era foarte important ajutorul lor. În afară de utilități, lucru care era foarte important, fiecare spital avea anual o alocație bugetară.

Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate.

Este o gafă politică extraordinar de mare, un lucru care urâțește atât de mult poziția unui primar și partidul din care face parte.

Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate„, a spus medicul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate
Comments are closed.

Vezi Și

Ministerului Sănătăţii face „demersuri” pentru vaccinarea obligatorie a populaţiei

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie, după cum se arată în proiectul de buget…