Acasă Sănătate Raed Arafat, o altă decizie controversată: ”România suspendă toate intervențiile chirurgicale, precum și internările care nu reprezintă urgențe”

Raed Arafat, o altă decizie controversată: ”România suspendă toate intervențiile chirurgicale, precum și internările care nu reprezintă urgențe”

0
990

Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul de Interne, a anunțat că autoritățile au emis un ordin de 30 de zile, în care managerii spitalelor trebuie să suspende orice intervenție medicală care nu este urgentă, din cauza creșterii continue a cazurilor de COVID-19 în România.

Presiunea este mare acum pe sistemul sanitar și cel de urgență. Cifrele continuă să crească, avem o cifră dublă față de luna trecută. Nu vedem tendința de plafonare sau de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care preve că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută în privința noilor cazuri de covid. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților sanitare publice cu paturi să dispună măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a transmis Raed Arafat

Medicii care tratează fiecare pacient în parte vor decide dacă intervențiile pot fi amânate sau nu.

Acest ordin nu se aplică pentru femeile însărcinate, pacienților cu afecțiuni incologice sau care necesită proceduri de dializă.

Medicii din spitalele în care se vor suspenda intervențiile care nu sunt urgente vor fi detașați pe secțiile COVID-19.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea testare gratuită pentru toţi românii

Alexandru Rafila, a anunţat joi, care sunt primele măsuri pe care le va aplica în calitate…