Acasă Sănătate Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

0
117

Ministrul Sănătăţii face anunţul momentului, după ce un al treilea pacient din românia a fost depistat cu variola maimuţei. Iată ce spune Alexandru Rafila.

Vreau sa transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul că este o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă. Deci nu vă gândiți la lucruri care să sperie populația, la izolete sau la lucruri de genul ăsta„, a spus ministrul Rafila.

Discutăm despre o infecție care se transmite prin contact apropiat și chiar prelungit cu o persoană infectată. Nu discutăm despre o infecție la care rata de transmisibilitate, rata de reproducere este supraunitară, este mult sub 1.

Nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații. Măsurile care se referă la izolarea persoanelor infectate, tratamentul simptomatic sunt suficiente„, a mai precizat Ministrul Sănătăţii.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

Și pentru că SARS-CoV-2 nu mai este de actualitate, un alt bau-bau așteaptă în umbră, ce este Khosta-2, noul virus ”descoperit” în Rusia

Un virus descoperit recent la un liliac rus este similar cu cel care a provocat pandemia d…