Acasă Sănătate Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

Rafila după al treilea caz de variolă: „Transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul, că o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă”

0
49

Ministrul Sănătăţii face anunţul momentului, după ce un al treilea pacient din românia a fost depistat cu variola maimuţei. Iată ce spune Alexandru Rafila.

Vreau sa transmitem un mesaj foarte ferm legat de faptul că este o infecție la transmiterea comunitară este aproape imposibilă. Deci nu vă gândiți la lucruri care să sperie populația, la izolete sau la lucruri de genul ăsta„, a spus ministrul Rafila.

Discutăm despre o infecție care se transmite prin contact apropiat și chiar prelungit cu o persoană infectată. Nu discutăm despre o infecție la care rata de transmisibilitate, rata de reproducere este supraunitară, este mult sub 1.

Nu este recomandată vaccinarea populației în astfel de situații. Măsurile care se referă la izolarea persoanelor infectate, tratamentul simptomatic sunt suficiente„, a mai precizat Ministrul Sănătăţii.

Încarcă mai mult
Load More In Sănătate

Vezi Și

În ciuda asigurărilor aduse de Rafila, variola maimuței a trecut granița în România, virusul ar fi fost depistat la un bărbat din București

În ciuda asigurărilor aduse de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, variola maimuței a a…