Acasă Actualitate Șpaga la doctori, de acum oficială

Șpaga la doctori, de acum oficială

0
0
696

Klaus Iohannis: ”Medicii care lucrează cu bolnavi de COVID vor primi bonus lunar de 500 de euro…

Până acum, am considerat că nu e bine să dăm nici șpagă și nici mită, că nu e doar imoral, dar uneori poate deveni și penal, ei, credeam că ne dorim o țară ca afară, în care astfel de apucături vor fi extirpate și eliminate din circuitul și relația medic pacient, uite că ne-am cam înșelat, începând de azi, șpaga și mita sunt oficiale, ba chiar prezidențiale!

Dar ce cred medicii integri, cei care nu fac această meserie neapărat pentru bani, ci din pasiune și convingere…”o astfel de măsură e ofensatoare”.

Mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean din Slatina susțin că sunt ofensați de „sporul de 500 de euro” anunţat pentru personalul medical în lupta împotriva coronavirus. Sindicaliştii din Federaţia Hipocrat spun că medicii vor dona cei 500 de euro colegilor cu salarii mai mici.

Pe reţelele de socializare, unii dintre medici au postat mesaje prin care transmit că banii îi consideră „mită” şi că-i refuză.

Potrivit lui George Craioveanu, medicii au nevoie de suport şi de echipamente de protecţie.

Întreg corpul medical s-a simţit jignit de această propunere pentru că niciodată nu a fost în discuţie o problemă financiară în ceea ce priveşte această epidemie de Covid şi atitudinea medicilor. De asta şi eu, dar şi ceilalţi colegi ai mei, am considerat că este o ofertă inoportună din partea domnului preşedinte şi a Guvernului. (…) Da, pentru mulţi şi pentru mine aşa a fost percepută, ca . (…) În aceste momente am avea nevoie de suport şi de echipamente de protecţie. Toată lumea ştie, nu e un secret lucrul acesta. Sper să nu ajungem în situaţia să nu avem echipamente de protecţie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Craioveanu, medic SJU Slatina.

Medicul slătinean a postat şi pe pagina sa de Facebook mesajul < #refuz MITA>, <#refuz 500>, iar postarea a atras reacţiile a zeci de internauţi. Unii le-au transmis „Respect” medicilor, alţii au ironizat gestul lor.

Nu lucrați cu sume atâta de mici nu? Vouă vă trebuie mită serioasă, nu 500 de euro auzi pentru o lună de muncă. Fiți serioși. Atâta se dă la o operație. Hai sictir din partea mea. Uitați-vă ce e la Suceava. (…) Lipsa voastră de pregătire se vede în toată criza asta. Nu meritați cei 500 de euro”, a scris un internaut.

Sper că refuzați în general, nu doar acum”, a scris o altă persoană.

Reprezentanţii Federaţiei Hipocrat spun că apreciază declaraţia preşedintelui Iohannis pentru că personalul medical are nevoie de ”recunoaştere şi apreciere” în astfel de momente.

Sindicaliştii anunţă, însă, că medicii îşi vor dona ”sporul de 500 de euro” colegilor asistenţi, infirmieri sau brancardieri, care au lefuri mai mici, sau vor cumpăra echipamente de protecţie.

Încurajăm toţi colegii care consideră că nu au nevoie de această sumă să o doneze celorlaţi membri ai echipei sau să o folosească pentru cumpărarea de materiale de protecţie. Numai împreună putem învinge!”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Dudu, vicepreşedintele Federaţiei Hipocrat.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru plata unui bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID de 500 de euro pe lună.

 

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…