Acasă Șocant Aradul, Sicilia României, o maşină a explodat în această dimineață, verdict: ”asasinat cu dispozitiv exploziv”

Aradul, Sicilia României, o maşină a explodat în această dimineață, verdict: ”asasinat cu dispozitiv exploziv”

1
575

O maşină a explodat în Arad în această dimineață, se pare ca omul de afaceri s-a urcat în mașina, după ora 7.00, după obișnuita sa cafea de dimineață la cafeneaua din zonă, iar când a pornit mașina, aceasta a explodat potrivit Aradon.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. O femeie a mărturisit că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea, spunând că acesta ar fi pus o bombă. Mai mulți martori au spus că s-a simțit și miros de praf de pușcă. Se ia în calcul ca afaceristul să fi fost ucis în urma unui asasinat cu bombă.

Potrivit martorilor, multe geamuri de la etajul 1 al unui bloc din apropiere s-au spart din cauza suflului exploziei.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”, anunță Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R.

Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

Se pare că bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan, a fost montată sub scaunul mașinii pe care o conducea. În urma exploziei, balamalele scaunului au fost smulse.

Din primele cercetări, scaunul pe care stătea omul de afaceri Ioan Crişan, a fost efectiv rupt și aruncat în plafonul mașinii.

Celelalte șuruburi și balamale din mașină au fost găsite la locul lor, arzând doar tapițeria.

În podul pedalier s-a format o deformare, semn că acolo a fost o deflagrație a exploziei. În mașină, afaceristul avea mulți saci de mâncare pentru pești. Mașina ridicată a fost dusă în curte la SRI Arad.

Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit în explozia produsă sâmbătă în parcarea unui supermarket din Arad, este fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. Crişan are afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România.

Ioan Crişan a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere. Practic, Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu. În 2013, Crişan declara pentru „Adevărul” că are 22 de bazine, din care 15 erau pline cu somni de diferite dimensiuni, de la 250 g la 15 kg. Ioan Crişan mai spune atunci că a făcut investiţii şi a modernizat şi automatizat ferma.

Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro. Cu aceşti bani a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte. Fabrica de cânepă din Iratoşu, unde se află crescătoria de somni africani, s-a deschis în anul 1930, devenind în timp una dintre cele mai renumite din ţară. Se semănau cam 600 de hectare de cânepă, prin contractare cu satele din jur, Iratoşu, Turnu şi Dorobanţi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma deţinută de Crişan, Crimatex SRL, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi, o cifră de afaceri de trei milioane de lei şi un profit de 57.000 de lei. În 2019, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, Crimatex a avut pierderei de peste 400.000 de lei. În 2017 şi 2018, firma lui Crişan a raportat, însă, un profit de peste 500.000 de lei.

Încarcă mai mult
Load More In Șocant

Vezi Și

Horror la vaccinarea ”culturală” pe ritm de pian și vioară la Sala Palatului

În ultima perioadă românii au la îndemână tot mai multe variante de vaccinare accesibile, …