Acasă Război Cinci copii ruși ”înarmați” cu pancarte anti război, ar fi fost reținuți la Moscova, pentru că au depus flori la ambasada Ucrainei

Cinci copii ruși ”înarmați” cu pancarte anti război, ar fi fost reținuți la Moscova, pentru că au depus flori la ambasada Ucrainei

0
484

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba susține, că cinci copii cu vârste de 7 până la 11 ani au fost arestați în Moscova, ca urmare a afișării mesajului ”Nu războiului”.

Imagini dramatice au fost publicate de presa din toată lumea, pornind de la o postare făcută pe Facebook, înfățișând copii într-o secție de poliție.

Cinci copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani au fost arestați astăzi la Moscova, împreună cu părinții lor. ”Infracțiunea” lor era că aveau asupra lor o pancartă „Nu războiului” desenată de mână și câteva flori.

Imagini sfâșietoare par să arate copii ruși reținuți pentru că au protestat împotriva invaziei Ucrainei de către țara lor.

Fotografiile au fost împărtășite de un politician din opoziție, după ce mii de persoane din întreaga țară au fost reținute pentru că s-au opus războiului lui Vladimir Putin.

Copiii au fost reținuți când au mers să depună flori la ambasada Ucrainei din oraș.

O fetiță purtând o pălărie verde ține o pancartă pe care scrie „Nu războiului” în limba rusă, cu mici steaguri rusești și ucrainene pictate în jurul cuvintelor.

O altă fată cu o jachetă roz poartă flori și pare aproape de lacrimi în dubă.

Aceeași fată a fost fotografiată mai târziu aparent într-o secție de poliție, cu un ofițer în spatele ei la un computer.

Imaginile au fost distribuite pe Twitter de Ilya Yashin, care a scris: „Nimic ieșit din comun: doar copii în vagoane de orez în spatele unui afiș anti-război.

”Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu „Nu războiului”. Atât de speriat este omul”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Fotografiile au fost publicate inițial de Alexandra Arkhipova, care pe Facebook apare ca docent la Universitatea de stat a Rusiei. Aceasta a scris că copiii ar fi fost luați într-o dubă a poliției după ce au încercat să pună flori la ambasada Ucrainei din Moscova.

Încarcă mai mult
Load More In Război

Vezi Și

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM se revoltă, după ce Guvernul a anunțat că va crește vârsta de pensionare

Tupeu nesimțit, țara fierbe a sărăcie și ”specialii” din CSM sfidează și se revoltă, după …