Acasă Șocant Horror la vaccinarea ”culturală” pe ritm de pian și vioară la Sala Palatului

Horror la vaccinarea ”culturală” pe ritm de pian și vioară la Sala Palatului

0
322

În ultima perioadă românii au la îndemână tot mai multe variante de vaccinare accesibile, dar Valeriu Gheorghiţă organizează acum o altfel de vaccinare, culturală.

Weekend-ul acesta, românii pot primi serul de la Pfizer la Sala Palatului sau la Biblioteca Naţională din Capitală. Nu este nevoie de programare, se merge doar cu buletinul, la orice oră, începând de vineri de la ora 16, până luni de dimineaţă la 8.

Totul se va desfăşura într-un ambient plăcut, de exemplu la Sala Palatului doritorii vor primi serul pe ritm de pian şi de vioară, pentru că aşa s-au gândit organizatorii, să pună la dispoziţie momente artistice.

În perioada în care se vaccinează populaţia la Sala Palatului vor fi şi mici momente muzicale, de vioară şi de pian, la etajul 1 vor fi aceste momente, dar se va auzi în sală, sigur, pentru a nu deranja foarte mult fluxul acestei acţiuni”, a spus Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila.

Tot la Sala palatului va fi şi un studio de unde specialiştii vor transmite live pe pagina de facebook Carol Davila. Mai mult decât atât, la vaccinare vor veni şi sportivi, dar şi artişti. Iată ce zice rectorul de la Carol Davila, Viorel Jinga.

Vor veni şi sportivi, de exemplu, de la Dinamo o să fie nişte sportivi, o să vă spunem atunci când vin. Artişti care şi-au exprimat dorinţa, de exemplu, Alin Oprea vine şi o să anunţe şi el, o să vă spune când vine, Alin Oprea de la Talisman”.

La eveniment vor participa aproximativ 1.200 de voluntari din care 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi, iar în total vor fi 50 de fluxuri.

Valeriu Gheorghiţă vrea să accelereze cât mai mult campania de vaccinare. ”Cred că o creştere a capacităţii de vaccinare, prin îmbinarea acestor evenimente de tip maraton de vaccinare, ajută cu siguranţă, pe de o parte, la creşterea numărului de persoane vaccinate. Însă, mai mult decât atât, se menţine, dacă vreţi, şi se propagă acest curent de dorinţă de vaccinare, pe care este foarte bine să îl menţinem în rândul oamenilor”.

În timp ce noi organizăm evenimente de vaccinare în speranţa că ne vom atinge ţinta de 10 milioane de oameni vaccinaţi până în septembrie, coronaspecticismul este în continuare pe cai mari, la mai bine de un an de la startul pandemiei.

Constatând lipsa de creativitate a autorităţilor care nu reuşesc să aducă suficienţi oameni la centrele de vaccinare, unii cetăţeni au găsit un moment bun să impovizeze şi să facă ei treaba statului. Sute de utilizatori au luat iniţiativă şi au creat dansuri şi sketch-uri mânaţi de acelaşi scop.

Duminică, 9 mai, ora 16:00 la Centru de Vaccinare din incinta Bibliotecii Naționale București, violonistul Alexandru Tomescu cu Vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, categoria Tezaur și pianista Sînziana Mircea vor susține un concert de muzică clasică.

În momentul de față întreaga planetă trece printr-o perioadă dificilă, pandemia de COVID-19, care ne obligă la un efort comun și al fiecăruia dintre noi, de a respecta cu strictețe recomandările autorităților și astfel vom contribui la rezolvarea acestei situații, de a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur, de a fi în siguranță. În sfera culturii totul este sub asediul epidemiei.

Întreaga industrie culturală, la nivel mondial, trece încă printr-o perioadă grea, artiștii traversează situații extrem de dificile, pentru că foarte multe evenimente culturale au fost reprogramate și chiar anulate. Alte sectoare ale economiei sunt și ele grav afectate, dar diferența esențială în sistemul cultural este că vorbim despre un domeniu al aspirației, al emoțiilor și simbolurilor, al creării unui orizont de așteptare de care mai mult ca oricând avem nevoie în aceste timpuri. „Este o onoare și o mare bucurie să pot răspunde prezent invitației Ministerului Culturii și a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg să se vaccineze.

Cred că vaccinarea este crucială pentru o revenire cât mai grabnică la o viată normală. Pentru mine, viața normală nu poate exista fără muzică, fără concerte și fără public, iar muzica vine să reamintească despre frumusețea uitată a vieții noastre. Yo-Yo Ma a cântat imediat după ce a fost vaccinat, în sala de așteptare post vaccinare.

Pe 9 mai, la ora 16:00, împreună cu pianista Sînziana Mircea vom prezenta celor veniți la vaccinare, la Bibioteca Națională a României, un recital de vioară și pian cu lucrări dintre cele mai spectaculoase. Muzica ne poate reda speranța! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării și merge mai departe, cu fiecare dintre noi.

Vă așteptăm la vaccinare și la concert!” declară violonistul Alexandru Tomescu. Programul va avea durata de 40min și va conține lucrări de Ciprian Porumbescu – Balada, Johann Sebastian Bach- Preludiu în Mi Major, Bach meets Haendel – compoziție Sînziana Mircea, Fritz Kreisler – Libesleid și Liebesfreud, Camille Sans Saens – Introducere și Rondo Capricioso, Constantin Dumitrescu – Dans țărănesc.

Pianista Sânziana Mircea declară: „A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți, dar parcă artiștii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic și mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga omenire și cu încredere sperăm că ne vom relua viețile și reveni la normalitate„.

Maratonul de vaccinare – Ediția București, va avea loc la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului, începând de vineri, 7mai, ora 16:00 până luni, 10mai, ora 08:00 și este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila.

La Biblioteca Națională vor fi 10 cabinete de vaccinare și pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze.

Un nou record în ce privește vaccinarea anti-COVID a fost înregistrat, sâmbătă, la noi în țară.

În numai 24 de ore, au fost imunizate 110.633 de români, arată cifrele CNCAV.

Din totalul celor 110.633 de români vaccinați, 50.941 au primit prima doză, iar 59.629 a doua doză de vaccin.

Din datele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), 92.553 de persoane au fost imunizate cu serul produs de Pfizer, 10.511 cu cel produs de Moderna, 6.898 cu AstraZeneca și 671 cu Johnson & Johnson.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost vaccinate 3.580.368 de persoane, din care 2.311.487 au primit ambele doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 79 de reacții adverse.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 14.709 de reacții adverse.

Încarcă mai mult
Load More In Șocant

Vezi Și

Aradul, Sicilia României, o maşină a explodat în această dimineață, verdict: ”asasinat cu dispozitiv exploziv”

O maşină a explodat în Arad în această dimineață, se pare ca omul de afaceri s-a urcat în …