Acasă Șocant Milițieni din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani: ”I-au pus picioarele pe cap”

Milițieni din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani: ”I-au pus picioarele pe cap”

0
526

Update: Bărbatul de la Piteşti, care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti, a fost asfixiat, a spus, duminică dimineaţă, medicul legist, în urma autopsiei care a fost realizată astăzi.

Cauza morţii este asfixia mecanică„, a declarat medicul legist.

În plus, victima a avut mai multe traumatisme, iar cauza morţii a fost una violentă, a mai precizat legistul cazului de la Piteşti.

Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Potrivit medicului, nu a fost vorba de un infarct, în cazul victimei.

Astfel, potrivit primelor concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști, moartea a fost violentă, iar bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui, a completat legistul.

De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi.

Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor„, a precizat medicul legist.

A fost deschis dosar penal după apariţia, în spaţiul public, a imaginilor surprinse la Piteşti.

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii.

Momentul în care poliţiştii îl pun la pământ pe bărbatul de 63 de ani. A fost deschis doar penal după apariţia, în spaţiul public, a imaginilor cutremurătoare surprinse la Piteşti.

Acolo, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de poliţişti. Iar unul dintre agenţi i-ar fi pus genunchiul pe gât.

Cazul seamănă izbitor cu cel al lui George Floyd, americanul de culoare care a murit după ce a fost bruscat de poliţie.

Martorul care a filmat incidentul: După ce l-au trântit, s-a înnegrit la faţă. Cel care a filmat momentul în care poliţistul îl pune la pământ pe bărbatul de 63 de ani a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre ce s-a întâmplat.

Omul spune că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar agentul s-a enervat pe el pentru că vorbea prea tare.

Caz șocant la Pitești, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din SUA. Un bărbat de 63 de ani ar fi murit în urmă cu scurt timp după ce a fost pus la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap, spun martorii aflați la fața locului.

Bărbatul de 63 de ani a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de poliţişti. A fost trântit foarte tare, iar unul dintre agenţi i-ar fi pus piciorul pe gât.

Reacţia lui Iulian Surugiu, Sindicatul Agenţilor de Poliţie: ”Poliţia are nevoie urgentă de reformă”.

E adevărat că noi copiem America foarte bine, dar nu în situaţiile nedorite de genul ăsta. E adevărat ce a spus reporterul dumneavoastră, că a fost un incendiu, respectivul se afla sub o stare avansată de alcoolemie, dar nu are relevanţă faptul în sine, ci eu vreau să spun alceva şi poate dă Dumnezeu să audă cei care vin seara la dumneavoastră la emisiuni, cei care dorm în Parlament, poate aude preşedinte, poate aude prim-ministrul. Poliţia, în ansamblu are nevoie de reformă, reforma însemnând şi bani. Dacă o să luaţi programa şcolii de agenţi de poliţie, o să vedeţi că pregătirea fizică, lecţiile de autoapărare sunt foarte puţine la număr. Şi atunci, sigur, îi dai drumul pe stradă unui om care reacţionează în felul lui şi nu ştie să încătuşeze un om cum trebuie. Poliţia are nevoie urgentă de reformă, reformă însemnând pregătirea profesională şi pregătirea fizică a poliţiştilor. Legea spunea că au şase ore de sport pe săptămână, dar politicienii nu au fost în stare să asigure săli de sport, instructori de sport”, a spus Iulian Surugiu.

Totul a început în momentul în care localul în care se afla bărbatul a fost cuprins de flăcări, iar acesta a refuzat să iasă.

Într-o declarație de presă făcută la Cluj, Lucian Bode în loc să se refere la acest caz șocant, ne povestea despre restricțiile de Paște.

Guvernul Florin Cîțu, prin Hotărâre de Guvern, a stabilit măsuri pentru sărbătorile de Paști. Pentru cei care vor merge la slujba de Înviere circulația pe timpul nopții este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20 în Vinerea Mare. Stațiunile de pe litoral și stațiunile montane vor fi deschise respectând toate regulile în vigoare, dar cu o capacitate de maxim 70% capacitate de cazare.

Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică. În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă la Cluj.

Încarcă mai mult
Load More In Șocant

Vezi Și

Aradul, Sicilia României, o maşină a explodat în această dimineață, verdict: ”asasinat cu dispozitiv exploziv”

O maşină a explodat în Arad în această dimineață, se pare ca omul de afaceri s-a urcat în …