Acasă Șocant Polițist local din Sibiu, filmat în timp ce lovește un om al străzii, pentru că nu purta mască în mod corespunzător

Polițist local din Sibiu, filmat în timp ce lovește un om al străzii, pentru că nu purta mască în mod corespunzător

0
351

Incident șocant în plină zi, în zona centrală a orașului Sibiu. Un polițist local a fost surprins de camera de bord a unui șofer, cum, aparent fără nici un motiv, îl lovește violent pe un om al străzii, care apoi cade pe caldarâm.

Un polițist local din Sibiu a fost filmat în timp ce lovește cu putere un om al străzii, chiar în centrul orașului. Conform celor care au văzut momentul, polițistul local a făcut acest gest pentru că bărbatul fără adăpost nu purta mască.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 15 ianuarie, iar filmarea a ajuns la publicația locală Turnul Sfatului.

Polițistul local motivează gestul violent prin faptul că tocmai îl amendase pe bărbat pentru practicarea cerșetoriei, însă acesta devenise recalcitrant.

Pe imaginile surprinse se observă cum polițistul local traversează strada, se apropie de un bărbat și apoi – fără nici o ezitare – îl lovește puternic în zona gâtului. Victima se dezechilibrează și cade pe marginea străzii.

Șoferul a cărui camera de bord a filmat întâmplarea a oprit mașina și a vrut să-l ajute pe bărbatul doborât la pământ, iar polițistul a plecat după câteva secunde.

Martorii spun că polițistul local și-a ieșit din minți din cauză că persoana fără adăpost nu purta mască de protecție și era în stare de ebrietate.

Incidentul a avut loc la intrarea în centrul vechi din Sibiu.

În imagini se observă cum polițistul local îi face semn unui șofer să încetinească pentru a traversa. Agentul local nu știa, însă, că este surprins de camera de bord.

Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție.

De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, se arată în răspunsul transmis în atenția cititorilor Turnul Sfatului, citat de Ziare.com.

Imaginile analizate până acum și declarațiile polițistului local indică faptul că omul străzii intenționa să îl lovească pe agent, atât înainte, cât și după incident, spun reprezentanții Primăriei. ”Ancheta internă continuă pentru a stabili toate împrejurările acestui nedorit și regretabil incident.

Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar deoarece utilizarea violenței nu se justifică, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare. Polițiștii locali sunt instruiți periodic cu privire la modul corect de comportare și apărare în astfel de cazuri, fără utilizarea violenței fizice și a forței excesive”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Încarcă mai mult
Load More In Șocant

Vezi Și

Cinci copii ruși ”înarmați” cu pancarte anti război, ar fi fost reținuți la Moscova, pentru că au depus flori la ambasada Ucrainei

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba susține, că cinci copii cu vârste de 7 pân…