Acasă Șocant Poliţistul care a lovit copilele pe trecerea de pietoni, a verificat starea uneia dintre fetiţe împingând-o cu piciorul

Poliţistul care a lovit copilele pe trecerea de pietoni, a verificat starea uneia dintre fetiţe împingând-o cu piciorul

0
889

UPDATE: Polițiștul care a accidentat cu mașina două minore, pe una dintre ele mortal, pe trecerea de pietoni, ieri, în București, nu era în misiune în timpul incidentului și nu avea semnalele acustice pornite, doar pe cele luminoase, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin.

La acest moment de administrează mijloacele de probă pentru stabilirea întregului cadru procesual și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte”, a spus Radu Călin, după ce i s-a adus la cunoștință faptul că ieri purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a spus că polițistul se afla în misiune.

Apar noi detalii în cazul celor dooă copile lovite de o maşină de Poliţie în Bucureşti. O femeie povesteşte că a văzut cum poliţistul a verificat starea uneia dintre fete împingând cu piciorul trupul acesteia.

Imagini cutremurătoare de la accidentul din Bucureşti, apar noi detalii în cazul celor doi copii loviţi de o maşină de Poliţie. O femeie spune că a văzut cum poliţistul care se afla la volanul autospecialei s-a dat jos din maşină şi a mers să vadă în ce stare era una dintre fetiţe.

Potrivit martorului, poliţistul ar fi împins cu piciorul trupul fetiţei. Declaraţiile femeii au fost confirmate de o fotografie publicată de Libertatea, în care se vede cum agentul stă în picioare deasupra copilei întinse pe asfalt. În zona trunchiului fetiței se află pantoful polițistului, iar vârful e lipit de geaca fetei.

Reprezentanţii ONG-ului ”Luptăm pentru România” au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

”Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Accidentul tragic din București, acolo unde două fetițe, dintre care una a decedat, au fost lovite mortal pe trecerea de pietoni lasă multe semne de întrebare. Acum s-a aflat cine e polițistul care a provocat impactul uriaș.

Acum s-a aflat și cine e omul legii care va trebui să plătească pentru faptele sale, după ce fetița de 11 ani a decedat, iar cealaltă a ajuns în stare gravă la spital.

Bărbatul are 27 de ani și lucra ca polițist din anul 2017. S-a aflat despre acesta că avea permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

Polițistul de la secția 5 din Capitală conducea autoturismul, deși avea permisul obținut în afara țării, iar regulile în Poliția Română sunt foarte clare.

Cei care conduc mașinile de serviciu sunt desemnați de șeful de unitate, astfel că nu toți agenții care au permis au și dreptul să conducă mașinile de intervenție. Aceștia sunt trecuți pe o listă la început sau sfârșit de an și verificați în prealabil înainte de a primi dreptul de a se urca la volanul mașinii de intervenție.

Mai mult de atât, în Marea Britanie regulile de circulație sunt complet diferite față de cele din țara noastră, astfel că e o problemă uriașă în acest caz.

Polițistul implicat în accident a făcut un gest revoltător care o să-l coste scump și care a înfuriat pe toată lumea. După ce a ucis-o pe șosea, organul legii a lovit-o cu piciorul pe fetița moartă pentru a verifica dacă mai trăiește.

Acesta imagini, de-a dreptul scandaloase, au creat revolta pe internet, iar oamenii cer o pedeapsă uriașă pentru bărbatul de 27 de ani.

Totodată, un aspect important îl are și faptul că nu ar fi încercat deloc să evite impactul și că nici măcar nu s-ar fi aflat în misiune, dar avea semnelele luminoase aprinse, dar nu și cele sonore.

Martorii spun că politistii au pornit girofarul după accident și au încercat să îi atace pe agenții care se ascundeau de frică. Politistii au fost salvati de trupele speciale, care i-au pazit cât timp s-au făcut cercetările la fața locului. Premierul Ciucă a intervenit în acest caz și a cerut ca ancheta să arate exact cine sunt vinovații, iar medicii să se ocupe exemplar de fetita care a scapat cu viata.

Cele două fetițe, în vârstă de 10 și 13 ani, încercau să traverseze strada în clipa în care au fost spulberate de o mașină de poliție care aparține Secției 5.

Una era aici, aruncată, au mutat-o. Și cea de acolo… nu i-a interesat de ea. Salvarea a venit după un sfert de oră, la fata cu piciorul rupt după 20 de min. I-a interesat să mușamalizeze, că asta e România”, a spus un martor.

Medicii au încercat să o resusciteze pe fetița de 13 ani, dar nu au reușit. Cealaltă victimă este acum la spital. Revoltați, locuitorii din zonă au vrut să îl atace pe polițistul aflat la volan. Ca să îl salveze, colegii l-au ascuns în spatele unui tomberon.

Am fost martoră când au scos polițistul, l-au ascuns după cazane și i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, a povestit ruda uneia dintre fetițe.

Martorii acuză că polițiștii au pornit girofarul abia după accident. Polițistul care a provocat tragedia e anchetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.

Întrebat dacă polițiștii erau în misiune, purtătorul de cuvânt al Poliției a declarat: ”Urmează să stabilească în cadrul anchetei inclusiv detalii tehnice, dacă erau semnale sau nu și care era misiunea în care era angrenat polițistul”.

Mașina de poliție va fi expertizată tehnic, iar imaginile de pe camerele de supraveghere și declarațiile martorilor vor fi cruciale. In acest caz a intervenit și premierul Nicolae Ciucă. Acesta a cerut o anchetă drastică pentru stabilirea vinovaților și a transmis că fetița care a scăpat cu viață să fie îngrjită cu maximă atenție de către medici.

Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus Nicoale Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Șocant

Vezi Și

Virgil Guran, moment șocant, cum rezolva PNL problemele administrative ale comunităților, cu lăutari și băutură, ”ca să uite de ele”

Moment șocant de sinceritate gratuită, cu senatorul Virgil Guran, ales vineri vicepreședin…