Acasă Social Aproape un milion de români au fost respinşi, iar jumătate din beneficiari nu au primit voucherele de energie, ”Statul eșuat” funcționează

Aproape un milion de români au fost respinşi, iar jumătate din beneficiari nu au primit voucherele de energie, ”Statul eșuat” funcționează

0
196

Haosul cardurilor de energie în plin apogeu. Aproape un milion de români au fost respinşi, iar jumătate din beneficiari nu au primit voucherele. Luni se vor putea face primele plăți cu cardul de energie, dar nici măcar jumătate dintre beneficiari nu le-au primit.

În plus, un milion dintre români fie au fost respinși, fie încă așteaptă clarificări pentru a şti dacă mai primesc sau nu ajutor la plata facturilor.

Deşi mai sunt doar zile până când vor putea fi făcute primele plăți cu cardul de energie, sunt în continuare sute mii de oameni care așteaptă să primească aceste carduri.

Potrivit unor surse, până în acest moment au fost distribuite 1.500.000 de carduri și, deși inițial ar fi trebuit ca 2.800.000 de persoane să primească în mod direct cardurile, acum știu sigur că sunt eligibile doar 1.700.000 de persoane.

Asta pentru că 550.000 așteaptă să le fie clarificată situația, în timp ce alte peste 500.000 de persoane au fost deja declarate respinse pe motiv că veniturile lor depășeau plafonul stabilit de 2.000 de lei.

În zilele următoare, sunt aproximativ 300.000 de români care așteaptă să le vină cardul de energie, iar restul așteaptă să vadă dacă vor mai primi sau nu acest ajutor pentru plata facturilor la energie.

Plățile vor putea fi făcute în trei moduri, fie direct la oficiul poștal, fie la domiciliu, prin intermediul poștașului sau prin intermediul aplicației online.

Ajutorul se acordă în două tranșe de câte 700 de lei, în februarie și în luna septembrie.

De luni, 20 februarie, pot fi utilizate cardurile de energie pentru achitarea facturilor la curent, gaze sau căldură (pentru cei care se încălzesc în sistem centralizat).

Cardurile ar trebui să ajungă la beneficiari cu prima tranșă din ajutorul de energie de 700 de lei.

Este o provocare (pentru Poșta Română n.r.), așa că trebuie să avem mare grijă cum ne pregătim și cum vor decurge lucrurile de luni. Deocamdată, lucrurile merg bine” spune directorul Poștei Române, Valentin Ștefan.

Directorul Poștei Române clarifică toate nelămuririle legate de cum va fi următoarea perioadă. Între altele, veți afla că Poșta Română ia în calcul prelungirea programului de lucru, dacă de luni, 20 februarie, se vor forma cozi uriașe la oficiile poștale. De altfel, Valentin Ștefan face un apel către beneficiari să nu stea la cozi, ci să revină în alte zile pentru plata facturilor.

Ne facem griji din punctul acesta de vedere. Este singurul lucru pe care nu-l putem controla. În funcție de fluxul de clienți, noi am luat în calcul prelungirea programului de lucru, inclusiv în cursul săptămânii, dar și sâmbăta și duminica.”, spune directorul Poștei Române.

Un alt lucru important de știut: pot fi achitate facturi cu acest card de energie încă din luna septembrie 2022. Concret, cei care se încălzesc în sistem centralizat pot achita factura la căldură chiar și pe lunile octombrie, noiembrie sau decembrie. Valentin Ștefan ne explică și pașii de urmat pentru a achita facturile la căldură.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare pentru românii vulnerabili

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat un nou pachet de …