Acasă Social ”Austeritate”, angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul, după ce guvernanții au decis creșterea salariilor acestora

”Austeritate”, angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul, după ce guvernanții au decis creșterea salariilor acestora

0
0
181

Protestul angajaților din Casele de Pensii se suspendă! Guvernanții au decis să le crească salariile. Angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul după ce guvernanții au decis creșterea salariilor acestora.

Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa Naţională de Pensii.

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaților din sistemul de pensii.

În urma discuțiilor, aceștia au ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice.

Mai exact, au hotărât creșteri salariale cuprinse între 330 de lei și 1.500 de lei net pentru aproximativ 3.000 de angajați, în vederea rezolvării inechităților salariale prezente.

Veniturile acestora ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024.

Soluția va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență. Astfel, cele două părți au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern, anunță Casa Națională de Pensii Publice.

Astăzi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical împreună cu reprezentanţii angajaţilor din Casa Naţională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanţelor, Ion Marcel Boloş şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaţilor din sistemul de pensii. În urma discuţiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice”, a transmis, miercuri seară, BNS, într-un comunicat de presă.

Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 01 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, cele două părţi au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern”, au mai transmis sindicaliştii.

Procesul de corectare a inechităților salariale va continua prin soluții pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public”, a afirmat și premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a subliniat că ”este nevoie de reorganizarea și reformarea instituțiilor publice. În domeniul social, este evidentă necesitatea unui sistem unic de control și a unui singur sistem de autorizare și eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, așa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie făcută în termenul asumat. Așadar, aveți întreaga mea susținere și a Guvernului pentru investițiile necesare reformării și îmbunătățirii sistemului de asistență socială și de pensii”.

Aceştia anunţă că protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă.

Greva generală în instituţiile subordonate Ministerului Muncii a început de luni.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Premierul Marcel Ciolacu, anunţ despre majorarea pensiilor românilor din toamnă, după vizita FMI în România

Premierul Marcel Ciolacu, anunţ despre majorarea pensiilor românilor din toamnă, după vizi…