Acasă Social Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare în Camera Deputaților cu noi amendamente

Certificatul verde intră la vot săptămâna viitoare în Camera Deputaților cu noi amendamente

0
329

Proiectul de lege privind aplicabilitatea certificatului verde, va intra la vot în Camera Deputaților săptămâna viitoare, iar PSD susţine mai multe amendamente.

Social Democrații vor să introducă o testare PCR o dată pe lună pentru cei care nu se pot vaccina. În cazul cadrelor medicale, PSD ar vrea ca acestea să fie testate, dar costurile să fie suportate de stat. Măsura ar putea fi introdusă și pentru profesori.

Ei au mai discutat ca în cazul tuturor firmelor să fie obligatoriu certificatul, nu precum în prezent, doar pentru societățile cu peste 50 de angajați.

Senatorii au dezbătut pe 27 octombrie proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, însă acesta a fost respins, mai mulți parlamentari lipsind de la vot. Proiectul merge la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Proiectul prevede ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guwernul Ciucă, majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România”, aprobate la o lună după lansare

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, că cele mai multe măsuri din programul „Sprijin …