Acasă Social De la 1 martie 2022, patronii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor, riscă închisoare de până la cinci ani

De la 1 martie 2022, patronii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor, riscă închisoare de până la cinci ani

0
473

Patronii care nu plătesc din salariul brut contribuţiile angajaţilor la pensii, salarii sau impozitul pe venit, riscă închisoare de până la cinci ani de la 1 martie 2022.

Legea va intra în vigoare de la 1 martie 2022. Vizaţi sunt şi conducătorii de instituţii publice, potrivit legii. Nimeni nu se aşteptă însă ca aceştia să fie traşi la răspundere.

Patronii de bună credinţă, care îşi plătesc taxele, spun că măsura este foarte bună. Angajaţii la rândul lor admit că s-ar simţi mai în siguranţă dacă legea va intra în vigoare şi nu va fi prorogată.

Măsuri dure pentru neplata dărilor la stat:

Angajatorii care întârzie mai mult de 60 de zile cu plata contribuţiilor la pensie şi la sănătate, sau cu plata impozitului pe venit, riscă să făcă închisoare între un an şi cinci ani.

Dacă această legea va intra în vigoare atunci patronii cu restanţe de plată la contribuţii şi impozite ar putea fi nevoiţi să îşi reducă activitatea.

Până când această lege va intra în vigoare, salariaţii pot verifica dacă angajatorul lor este un mare datornic, accesând site-ul ANAF, categoria Restanţe.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guwernul Ciucă, majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România”, aprobate la o lună după lansare

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, că cele mai multe măsuri din programul „Sprijin …