Acasă Social Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor

Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor

0
673

Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a prezentat la Bruxelles un document care prevede înghețarea pensiilor. Cristian Vasilcoiu a reacționat imediat, afirmând că oamenii care mai vizează că vor ajunge la pensie, pot uita acest lucru.

Deputatul PSD, Marius Budăi, susține că Guvernul PNL a transmis deja la Bruxelles documentul care prevede că legea privind mărirea pensiilor nu va fi aplicată. Mai mult, în același document ar fi specificat faptul că pensia anticipată va fi desființată, iar vârsta de pensionare mărită.

„Guvernul Cîțu ne vrea părinții și bunicii săraci! Guvernul PNL a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării! PSD se opune categoric acestor intenții!”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

În luna martie, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, demonta trei mituri despre pensionare.

E un proiect pe care ni l-am asumat la nivel de Guvern și acum este în etapa de transparență decizională. (…) Chiar astăzi am avut o nouă rundă de discuții cu sindicatele și am constatat că s-au creat niște mituri și intoxicări pe care vreau să le demontez. Un mit este acela ca interzicem oamenilor dreptul la pensie. Total fals, este o opțiune. Este un proiect prin care în sistemul public și privat, dacă dorești să rămâi mai mult în câmpul muncii, poți să o faci, însă dacă optezi să rămâi în sistemul public după vârsta de pensionare, se suspendă dreptul la pensie.

Așadar, este o opțiune dacă mergi pe pensia în sistemul public sau pe salariu în sistemul public.

Un alt mit și bază de manipulare grosolană este acela că ne pleacă oamenii din sisteme. Nu interzice nimeni dreptul la muncă, dimpotrivă, noi încurajăm să rămână puțin mai mult la muncă.

Evident că apare și contra-argumentul că sunt în sistemul public de salarizare oameni care s-au pensionat la 45 de ani și care au ajuns la 45 de ani să aibă o pensie de 20.000 – 30.000 de lei și, în același timp, să opteze și pentru reangajarea în sistemul de stat și să aibă niște salarii consistente. Și atunci eu întreb: vi se pare firesc să fii pensionar în sistemul public de la 45 de ani, să ai pensia chiar de 5 – 7 ori mai mare decât salariul și să optezi să lucrezi, în același timp la stat, beneficiind de o pensie în sistemul public?

Și mai este un mit pe care au încercat să-l creeze, și anume că angajații, acum pensionari în sistemul public, dar angajați și la stat, vor rămâne pe drumuri și nu putem beneficia de expertiza lor. Este iarăși o minciună grosolană. Acei oameni își vor găsi loc pe piața privată (…) pentru că orice angajator privat care este întrebat care e cea mai mare problemă cu care este confruntă spune că este forța de muncă calificată„, a declarat Turcan în luna martie a acestui an.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Ludovic Orban: ”Creşterea alocaţiilor o vom face etapizat, în funcţie de resursele bugetare”

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că…”Creşterea alocaţiilor o vom face etapiz…