Acasă Social Diaspora: ”rușine să vă fie”…

Diaspora: ”rușine să vă fie”…

0
1
3,318

Aproximativ 3500 de români – familii formate din copii și persoane în vârstă – au rămas blocați la punctul de frontieră Nickelsdorf, dintre Ungaria și Austria, ca urmare a deciziei maghiarilor de a-și închide granițele pentru cetățenii străini. După discuțiile dintre ministrul de Externe Bogdan Aurescu și cel al Ungariei, Péter Szijjártó, statul maghiar a decis, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, să-i lase pe cetățenii români să treacă.

Detaliile efective privind intrarea cetățenilor români pe teritoriul Ungariei și tranzitarea țării până la granița cu România urmează să fie stabilite.

În acest context și pe fondul semnalelor multiple primite din partea cetățenilor români aflați la punctul de frontieră Nickelsdorf, care doresc să revină în România din diferite state europene, ministrul Bogdan Aurescu a semnalat situația umanitară creată, prin prezența unui număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă (în total peste 3500 de persoane până la acest moment), și a solicitat adoptarea de urgență de către autoritățile ungare a unor măsuri care să permită reluarea tranzitului acestora pe teritoriul ungar. Ministrul Bogdan Aurescu a accentuat caracterul foarte sensibil al situației create, inclusiv ca urmare a faptului că informațiile nu au fost disponibile cu suficient timp în prealabil, și a solicitat sprijinul omologului său pentru crearea de urgență de către autoritățile ungare a unui coridor umanitar care să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetățenilor români aflați în prezent la frontiera dintre Austria și Ungaria”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o discuție cu omologul ungar Péter Szijjártó pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria, care se întorc acasă, după ce anumite regiuni din străinătate au intrat în carantină din cauza noului coronavirus.

MAE precizează că un demers similar a fost făcut și de ambasadorul României la Budapesta pe lângă subsecretarul de stat pentru dezvoltarea relațiilor cu Europa și SUA din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Ferenc Kumin.

Diaspora nu vrea în carantină, consideră că e sub demnitatea lor, diaspora privilegiată s-a obișnuit cu plocoane și cu favoritisme, diaspora s-a obișnuit să fie periată și curtată, nicidecum carantinată, îngrădită și controlată…și din nou fatalistul și de acum tradiționalul #GHINION!

Românii blocați azi între granița austriacă și magyară, au scandat ”rușine să vă fie” precum și, desigur…”și noi suntem români”….

Și voi sunteți români doar atunci când vă ajunge cuțitul la os și aveți nevoie de România să vă ajute, altfel sunteți nemți, britanici, italieni, austrieci, spanioli, italieni, portughezi, belgieni..vă aduceți aminte limba română, doar atunci când sunteți nevoiți să vă cereți drepturile și când vă cere cine trebuie să înjurați ciuma roșie, altfel…”furculicion”.

Rușine cui ar trebui să îi fie? Cui îi era adresată bătaia de obraz? Guvernului Orban, miniștrilor, partidului aflat la guvernare, președintelui Klaus Iohannis, tuturor de-a valma…? Precizați cu subiect și predicat! Dar nu văd de ce le-ar fi rușine, doar voi i-ați susținut și i-ați votat, nu?!

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…