Acasă Social Florin Cîţu: ”Alocaţiile vor fi majorate cu un procent în jurul a 15% de la 1 august”

Florin Cîţu: ”Alocaţiile vor fi majorate cu un procent în jurul a 15% de la 1 august”

0
0
785

Celor de la PNL le place asta cu ”respectarea legii” doar atunci când le convine și atunci când îi avantajează, atunci când nu îi avantajează…legea e facultativă. Atunci când legea alegerilor îi avantajează, ”liberalii”, urmași ai Brătienilor așa cum sunt ei (desigur), se fac foc și pară atunci când partidele din așa zisa opoziție încearcă să le atragă atenția, că dat fiind contextul epidemiologic, alegerile ar fi nu doar inoportune ci și periculos de organizat în acest an. Vezi declarațiile făcute de Tinel Gheorghe (PNL) într-o intervenție ieri la România TV.

Atunci când e vorba despre dublarea alocațiilor conform legii în vigoare și conform cu decizia Curții Constituționale, atunci când e vorba despre majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 Septembrie, conform cu legea în vigoare, atunci legea nu mai este obliatorie ci dimpotrivă, aceasta poate să fie ”îndoită”, ocolită, interpretată și implementată după propriul interes.

CCR s-a pronunțat destul de clar, ”alocațiile trebuie dublate”, nicidecum majorate cu N%!

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani” a declat ministrul Finanţelor.

Întrebat care ar fi procentul de majorare luat în calcul, Cîţu a precizat că este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii. Propunerea era de majorare de 10%. „Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile-n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil„, a precizat ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a precizat că decizia privind majorarea pensiilor va fi anunţată la jumătatea lunii august.

Pentru pensii, vom anunţa la rectificarea bugetară, care va avea loc la jumătatea lunii august. Eu susţin 10 la sută, e ceea ce susţin acum în context economic”, a explicat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe aetape, Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban.

Referitor la creşterea pensiilor, el a dat asigurări că acestea vor creşte, cu condiţia să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…