Acasă Social Generația Y, Z vs generația X (decreței)

Generația Y, Z vs generația X (decreței)

0
0
736

Nu, nu mă mai pot considera de mult tânăr, tineri sunt nepoții mei, generația care ar trebui să schimbe lumea, dar zău, cu tristețe și amărăciune, cred că nu e deloc așa!

Chiar dacă pe deopate generațiile y și z se presupune că au crescut într-un spirit progresist, că au evoluat într-un alt mediu, într-o altă societate, alte doctrine, altă educație, alte curente și idei, cu avansul tehnologic, cu accesul la informație, la rețelele sociale, la media, la libera circulație, la multe libertăți…generația tefelistă (tinerii frumoși și liberi), mai mult s-a alienat!

Cu toate aceste avantaje, pe plan social putem observa un anumit ”retard”, o anumită superficialitate, dezinteres, o lipsă de profunzime, de obiectivism și respect, respect penru valori, tradiții și vârstnici, o lipsă a toleranței gravă! Pesemne că tot acest progres vine cu un cost, costul fiind dezumanizarea treptată și cel mai probabil ireversibilă.

Provin dintr-o generație, generația x (de decreței), trecuți brusc la o vârstă destul de fragedă dintr-un regim în altul! Am prins destul din epoca comunistă încât să putem avea un termen de comparație, dar totuși nu destul încât amprenta să fie ireversibilă, am crescut însetați de informație, frustrați de lipsuri, de tot ce au mai bun acum generațiile tinere!

Poate tocmai de aceea, poate tocmai că provin din ambele epoci (vremuri), m-am adaptat și m-am educat, să critic, să mă întreb, să nu mă las manipulat și dus de nas, să nu urăsc, să nu discriminez, iar credința în Dumnezeu, credința în valori și tradiții nu mi-o poate lua nimeni. Pe de altă parte, modernismul și apartenența la evenimente și tehnologii de ultimă generație nu îmi sunt străine, pot să fiu o persoană perfect normală și integrată social, chiar dacă nu mi-am bătut cu piroane de ură, plăcuța suedeză pe frunte.

Să pui la îndoială, să fii circumspect, precaut și atent la tot ce se întâmplă în jurul tău, să nu te lași spălat pe creier, să te informezi, să nu pleci imediat după fentă…e atât de ușor, atât de la îndemână, nu ar strica să încercați dragi tineri frumoși și liberi, e gratis, precum mersul cu trenul pe vremea ciumei roșii!

Se zice că o nație ușor de controlat, e una neinformată, apatică și superficială! Să nu le dăm (zic) posibilitatea să ne controleze mai mult decât o fac deja!

Generația X

Ani de naștere: 1966-1976
Maturitate: 1988-1994
Vârstă acum: 42 – 52

Generation Y, Echo Boomers sau Millennials

Ani de naștere: 1977-1995
Maturitate: 1998-2006
Vârsta azi: 23 – 39

Generația Z

Ani de naștere: 1995-2012
Maturitate: 2013-2020
Vârstă acum: 14-23

Generația Alpha

Ani de naștere: Începe din 2010 (durează cam 14-15 ani)
Maturitate: 2020-2035
Vârstă acum: 0-9 ani

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…