Acasă Social Guvernul Ciucă prelungește compensarea cu 50 de bani a carburanților, cel puțin până la finalul acestui an

Guvernul Ciucă prelungește compensarea cu 50 de bani a carburanților, cel puțin până la finalul acestui an

0
91

Guvernul Ciucă vine și prelungește pe ultima sută de metri, compensarea cu 50 de bani a carburanților, cel puțin până la finalul acestui an.

Joi, 29 septembrie, la începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea compensării cu 50 de bani a litrului de carburanți, atât pentru benzină, cât și motorină.

În sedința de Guvern de astăzi vom prelungi OUG prin care compensam prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte, am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. Până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Schema de compensare voluntară cu 50 de bani/litru pentru benzină şi motorină a intrat în vigoare pe 1 iulie şi este valabilă până la finele lunii septembrie.

De asemenea, tot joi, premierul Nicolae Ciucă a anunșat că sâmbătă se va întâlni cu Ursula von der Leyen, în Bulgaria, la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria

Sâmbătă voi participa la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, unde va fi prezentă și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Va reuși să dea relevanță producătorului nostrului și avem asigurată coenectarea, poate fi realizată aprovizionarea cu gaze pe verticala sud-nord”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă este prima opțiune de candidat a Partidului Național Liberal (PNL) pentru alegerile prezidențiale din 2024, susține purtătorul de cuvânt al formațiunii aflate de guvernare.

Ionuț Stroe, fost ministru al Tineretului și Sportului, actual purtător de cuvânt al PNL, crede că Nicolae Ciucă va reuși să menință partidul pe linia de plutire, în calitate de lider. Mai mult, fostul militar va reuși să tragă formațiunea către 30%.

Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem.

(…) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Marcel Boloș a anunțat azi, că familiile cu venituri mici vor primi din 2023 vouchere de 1400 de lei din fonduri europene, pentru plata facturilor la energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat astăzi, că va of…