Acasă Social Guvernul neomarxist liberal, sacrifică pensiile și pensionarii, pentru cele 29 de miliarde de euro de la PNRR

Guvernul neomarxist liberal, sacrifică pensiile și pensionarii, pentru cele 29 de miliarde de euro de la PNRR

0
570

Guvernul a sacrificat pensiile românilor pentru cele 29,2 miliarde de euro bani europeni, arată un document. În documentul respectiv şi care a ajuns pe masa oficialilor europeni, Guvernul a scris negru pe alb că pensiile vor fi îngheţate.

Se discută şi despre creşterea vârstei de pensionare, după ce tot în acelaşi document Guvernul a scris că va revizui această vârstă, dar nimic nu este decis.

Pentru banii primiţi de la Bruxelles, românii trebuie să strângă cureaua inclusiv pentru datoriile pe care le vom face prin intermediul acestui PNRR.

Jumătate din banii europeni, respectiv 15 miliarde de euro, sunt împrumuturi pe care România va trebuie să le returneze, iar 14,3 miliarde euro sunt bani care vor veni sub formă de granturi cu un avans de 13%.

Banii vor ajunge la noi în luna august, cel târziu septembrie, după cum arată şi estimările oficialilor europeni.

În prezent, aceste reforme ar trebui să ajungă pe masa Parlamentului, spune premierul Florin Cîţu, în condiţiile în care vor fi aprobate prin proiecte de lege – fie că este vorba de reforma pensiilor sau cea în domeniul fiscal.

Previziuni sumbre făcute de premierul Florin Cîţu: şeful Executivului susţine că în 15 ani n-o să mai aibă cine să plătească pensiile românilor.

Prim-ministrul spune că o soluţie este Legea pensiilor, pentru a elimina riscul de nesustenabilitate.

Cred că în 15 ani, atunci e riscul cel mai mare, pentru că vom avea un număr mare de oameni care vor ieşi la pensie în acelaşi an, iar cei care îi vor susţine vor fi din ce în ce mai puţini„, a spus Cîţu.

Pensii 2021. Cîţu: Nu s-a luat nicio decizie, discutăm cu Comisia Europeană.

Nicio decizie nu a fost luată în acest moment şi nici în discuţia cu Comisia Europeană nu s-a spus ca să fie x sau y vârsta de pensionare. Nu. Ceea ce discutăm cu Comisia Europeană, şi nu e că vrem noi să discutăm, e o recomandare de ţară de ani de zile pentru România, să avem o lege a pensiilor sustenabilă.

Haideţi să văd cu ce variante vin. Nu aş vrea să discutăm despre majorarea vârstei de pensionare. Cred că sunt doar câteva ţări în Uniunea Europeană unde s-a întâmplat acest lucru şi aş vrea să studiez puţin”, a spus premierul Florin Cîţu.

La fel, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, avertizează că sistemul de pensii va colapsa.

Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii în România este pe punctul să se prăbuşească.

Până în 2030, urmează să avem o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane„, a atenţionat Turcan.

Sistemul actual de pensii de la noi din ţară nu va mai fi sustenabil în următorii 7-8 ani, motiv pentru care avem nevoie urgentă de o nouă lege a pensiilor, spunea, recent, şi vicepremierul Dan Barna.

În plus, generația celor numiți „decreței” se îndreaptă spre vârsta de pensionare, iar această vârstă trebuie calibrată cu speranța de viață, însă nu trebuie să comparăm speranța de viață de la noi cu cea din Suedia sau din Japonia, de pildă, mai spune Barna.

Așa cum este reglementat în momentul de față, este foarte clar că în 7-8 ani sistemul de pensii nu va mai fi sustenabil, pentru că acele generații consistente ies la pensie, iar numărul de persoane din generațiile ulterioare este din ce în ce mai scăzut.

Veste proastă pentru femeile din România: vârsta de pensionare va creşte până în anul 2030.

Dacă acum femeile ies la pensie la 61 de ani şi 7 luni, peste şase ani vârsta la care se pot pensiona va fi de 63 de ani.

Spre exemplu, o femeie care este născută în 1967 şi care are acum 54 de ani va ieşi la pensie la vârsta 63 de ani.

Decizie importantă pentru românii care au goluri în cartea de muncă. Legea prin care va fi prelungită prelungită perioada până la care vă veţi putea cumpăra vechime va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care veţi putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023.

Până acum şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de persoane, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Ludovic Orban: ”Creşterea alocaţiilor o vom face etapizat, în funcţie de resursele bugetare”

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că…”Creşterea alocaţiilor o vom face etapiz…