Acasă Social Guvernul pregătește o nouă lovitură pentru medici, crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani

Guvernul pregătește o nouă lovitură pentru medici, crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani

0
207

Guvernul neomarxist liberal Cîțu, pregătește o nouă lovitură pentru medici. Crește vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani, fără excepție.

Executivul vrea să modifice legea în vigoare. Este prima dovadă că, treptat, se pregătește vârsta de pensionare pentru toate categoriile de salariați.

În prezent, legea 95/2006, legea sănătății, prevede ca în mod opțional, medicii să se poată pensiona la 67 de ani, însă vârsta de bază de pensionare este 65 de ani. De asemenea, este și o categorie a medicilor care sunt doctori în științe medicale sau sunt cadre universitare. Aceia au posibilitatea în prezent, cu acordul managerului, să se pensioneze la vârsta de 70 de ani.

Ce se modifică în actul normativ este faptul că, în mod obligatoriu, toți medicii se vor pensiona la 67 de ani, nu va mai fi o opțiune.

Este destul de puțin probabil ca un medic, la 67 de ani, să mai fie în stare să facă gărzi. Nu zic și mai devreme, la 62-63 de ani, deja este epuizat. Încărcătura emoțională, stresul, este mare pentru medici. Drept urmare, eu nu consider că ar fi o soluție viabilă creșterea vârstei de pensionare în mod obligatoriu la 67 de ani. Nu de puține ori au fost cazuri de medici care au murit chiar în timpul exercitării profesiei la locul de muncă, uneori chiar în timpul gărzilor. Drept urmare nu cred că este binevenită această modificare a legislației”, a declarat Vlad Dima, medic neonatologie.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guvernul ia în calcul o majorare a salariului minim la 3.000 lei și creşterea pensiilor, cu doar 11% de la 1 ianuarie, ”în functie de buget”

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorare…