Acasă Social Încep frământările sociale, protest IMGB la guvern

Încep frământările sociale, protest IMGB la guvern

0
0
538

Câteva sute de salariați de pe platforma Intreprinderii de Mașini Grele București (IMGB) au organizat marțiu n protest în fata Palatului Victoria. Ei sunt nemulțumiți că prin închiderea unității vor rămâne pe drumuri. Mai mult, ei acuză faptul că platforma va ajunge pe mâna rechinilor imobiliari.

Muncitorii sunt nemulțumiți din cauza că proprietarul fabricii – adică gigantul sud-coreean Doosan – vrea să-i dea pe toți afară și să vândă atât utilajele, cât și terenul de sub întreprindere.

Salariaţii solicită intervenţia Guvernului pentru blocarea închiderii şi demolării fabricii. Proprietarii, Sud-coreenii de la Doosan au decis să închidă IMGB. În urma acestui fapt, 400 de oameni îşi pierd slujba, iar platforma ar putea să devină un profitabil proiect imobiliar.

IMGB a fost înființată în 1963 și a produs, printre altele, turbine pentru Centrală de la Cernavodă. În 1998, a fost privatizată. Aceasta a fost achiziționată cu 1 dolar de la grupul noervegiano-britanic numit Kvaerner, oentru ca, ulterior, în 2006 noul proprietar să o vândă sud-coreenilor de la Doosan.

Decizia conducerii Doosan de concediere a muncitorilor a fost luată în luna ianuarie a.c. Încetarea activității de producție este argumentată prin constrângerile legate de activitatea curentă și a celor comerciale, susţîn sud-coreenii.

Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajați, iar produsele realizate, complexe, aveau că destinaţie industria navală, petrochimică, nucleară, hidroenergetică sau minieră.

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…