Acasă Social Marcel Ciolacu: ”Liberalii vor să taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor”

Marcel Ciolacu: ”Liberalii vor să taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor”

0
0
927

Marcel Ciolacu: ”Liberalii vor să taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor. Guvernul pregăteşte un plan de austeritate pentru 2021”.

Austeritatea este deja aici în 2020, nu mai trebuie să așteptăm până anul viitor, pensiile au fost deja tăiate cu 26%, alocațiile copiilor în loc să fie dublate, au most doar mărite cu un procent derizoriu…în schimb, candidatul ”dreptei unite” la Primăria Generală a capitalei, prietenul interlopilor din București, Nicușor Dan…promite mărirea salariilor bugetarilor dacă va ajunge primar general. Cum? De unde? Că am înțeles că nu sunt bani!

Marcel Ciolacu acuză Guvernul Orban că pregăteşte un plan de austeritate pentru anul viitor, iar liberalii vor să taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor. Liderul social-democraţilor precizează că PSD se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest fel.

Nu este o zi veselă pentru noi, după bâlbâielile cu deschider… Liberalii taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor! Nici pentru ei nu mai au bani. Este încă un semn că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021! O spun răspicat: PSD se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest gen! Fiindcă PSD luptă pentru a proteja veniturile românilor, în timp ce liberalii doar mută banii ţării în propriile buzunare!” a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook. Liderul PSD mai spune că „românii trebuie să le dea un semnal ferm că aşa nu se mai poate – atât în alegerile locale din 27 septembrie, cât şi la cele parlamentare!” a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu ataşează postării un document cu reglementările din ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 care aduce noi reglementări privind programul ”Şcoala după şcoală”.

Având în vedere faptul că forma aprobată a legii presupune un efor bugetar de aproximativ 3,8 mld lei/an pentru un număr de 1.280.000 de beneficiari şi o valoare a tichetului educaţional de 400 lei/beneficiar/lună, dar şi datorită faptului că pentru o parte dintre beneficiari, respectiv pentru preşcolari activităţile de tip ”şcoală după şcoală” nu sunt potrivite cu profilul nevoilor de activităţi educaţionale necesare formării competenţelor educaţionale”, motivează Executivul.

Încarcă mai mult
Load More In Social
Comments are closed.

Vezi Și

E oficial, pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, Guvernul anunță că se va face plata în avans aferentă lunii mai, Ciolacu: ”Gest de respect penttu seniori”

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email E oficial, pensiile vor fi livrate î…