Acasă Social Maxim 3% creșterea punctului de pensie pe ”lapte și miere” în 2021, de la guvernul Cîțu?!

Maxim 3% creșterea punctului de pensie pe ”lapte și miere” în 2021, de la guvernul Cîțu?!

0
456

Nu că ar conta foarte mult pentru actualul guvern PNL-USR-PLUS-UDMR, deciziile Curții Constituționale care spunea destul de răspicat, că legea care prevedea majorarea pensiilor cu 40%, e Constituțională, nici măcar propriile promisiuni din campania electorală în care se angajau la o creștere a punctului de pensie, cu cel puțin 8% în 2021, la începutul anului 2021. De aici, au amânat-o imediat pentru luna Septembrie a acestui an, apoi au ajuns la concluzia că nu sunt bani decât pentru 3%, ca în curând, să constate, că de fapt, o înghețare a punctului de pensie în 2021 ar fi cel mai fezabil.

Se pare că nu mai duduie nici economia, nu mai avem nici creștere în V și parcă și laptele s-a cam acrit și mierea s-a zaharisit pentru următorii 4 ani, pentru că de dreapta!

Premierul Florin Cîțu, consideră că punctul de pensie poate crește în 2021 cu maxim 3%, spun surse din coaliție. Potrivit surselor citate, pe masa coaliției guvernanților se află mai multe scenarii de lucru legate de evoluția punctului de pensie în acest an.

O variantă este înghețarea punctului de pensie. Alt scenariu analizat este creșterea punctului de pensie în funcție de rata inflației. De asemenea, în coaliție se mai ia în calcul o creștere a punctului de pensie cu 8% în septembrie.

Premierul Florin Cîțu nu ar fi de acord cu o creștere mai mare de 3% a punctului de pensie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, de la ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Credincioșii vor putea merge la Înviere, restricția de circulație ar putea fi ridicată în nopțile de Paște catolic și ortodox

Premierul Florin Cîțu a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase despre modul în…