Acasă Social Ministrul Muncii, Budăi, anunţul momentului pentru români, ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale

Ministrul Muncii, Budăi, anunţul momentului pentru români, ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale

0
326

Ministrul Muncii a anunţat, miercuri seară, că ar putea fi implementat un nou pachet de măsuri sociale. Marius Budăi a declarat că în această perioadă Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate faţă de categoriile vulnerabile.

Ministrul Muncii, anunţul momentului pentru români. Marius Budăi a anunţat că dacă va fi nevoie, Guvernul va veni cu un nou pachet de măsuri sociale pentru sprijinirea românilor care fac parte din categoriile vulnerabile.

Ministrul Muncii: ”Suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă. Dacă va fi nevoie vom interveni”.

Romania este acum la un al doilea pachet de masuri, daca discutam si despre compensarea si platile pe care le-am facut doar prin Ministerul Muncii. Am platit 1,2 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie si gaze naturale, bani pe care i-a pus Guvernul.

Suntem foarte atenti la ceea ce se întampla. Mai avem un program de care beneficiază 1,2 miliarde de români. Este vorba despre cei care primesc pachete cu alimente de baza. Pe viitor, daca va fi nevoie, cu siguranta vom interveni. Este momentul în care Guvernul trebuie să demonstreze solidaritate cu categoriile de cetateni vulnerabili.

La inceput de an am majorat pensiile cu 10 la suta şi pensia minima cu 20 la suta. Cu siguranta ca trebuie sa gandim masuri in continuare. Noi suntem la un al doilea pachet de masuri, care este compus si dintr-un pachet de sprijin pentru producatorii romani, pentru IMM-uri.

Suntem atenti la ceea ce se întampla si daca va fi cazul sa luam si alte masuri cetatenii sa fie siguri că acest Guvern este determinat sa fie in slujba cetateanului.

Astazi s-au aprobat in sedinţa de guvern două masuri: cea de compensare a pretului pe combustibil şi cei 200 de lei pe care angajatorul i-ar putea da in plus la salariu. Aceşti bani sunt nepurtatori de taxe. Astfel, angajatorii ar castiga fidelitatea angajatului. Acesti bani provin exact din cifra de afaceri a firmei respective”, a declarat Marius Budăi.

Şi vecinii bulgari au decis să adopte o serie de măsuri sociale în valoare de un miliard de euro, menite să-i ajute pe cetăţeni să facă faţă mai uşor scumpirilor.

Bulgaria, măsuri anti-criză de un miliard de euro.

– Pensiile, majorate în medie cu 20%

– Reduceri de taxe pentru familiile tinere

– TVA 0 la pâine timp de 12 luni

– TVA redus la 9% la încălzire și gaze naturale timp de 12 luni

– Reducere de 0,25 leva/l pentru benzină, motorină și GPL

Pensii 2022. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a afirmat joi că au fost evaluate peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare, la un eveniment de specialitate.

Pensii 2022. Întrebat dacă ar putea creşte pensiile mai mici, el a răspuns că această discuţie este neconstituţională. ”Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie. Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”, a menţionat Marius Budăi, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Totodată, el a precizat că voucherele vor fi acordate începând cu 1 iunie, anul acesta. ”Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi”, a adăugat ministrul.

Ministrul Muncii: ”Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, s-a gândit să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, marţi, că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea despre acordarea anumitor deduceri pentru persoanele cu salarii mai mici, atunci când a lansat ideea impozitării progresive şi nu se referea la introducerea unor cote mai mari de impozitare, deoarece există aceste probleme cu preţurile.

Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază, cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu preţurile, să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuţiei, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita preşedintele partidului o discuţie în coaliţie, ce va ieşi din coaliţie vom comunica”, a afirmat Marius Budăi, la o conferinţă de presă.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Praf în ochi, guvernul analizează să crească de la 2.000 la 3.000 de lei, plafonul până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului

Guvernul Ciucă, analizează să crească de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafonul până la…