Acasă Social Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţ de ultimă oră, ce se întâmplă cu majorarea pensiilor în 2022, după renegocierea PNRR

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţ de ultimă oră, ce se întâmplă cu majorarea pensiilor în 2022, după renegocierea PNRR

0
928

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit, în exclusivitate, cum a decurs renegocierea PNRR pe partea de pensii. Marius Budăi a spus cu cât vor creşte până la urmă pensiile românilor.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor în 2022 după renegocierea PNRR. Marius Budăi a dezvăluit, rezultatul negocierilor cu comisarul european pentru Muncă.

Ministrul Muncii a spus cum au decurs negocierile privind renegocierea PNRR pentru majorarea pensiilor.

A fost o discutie prietenoasa fata de Romania. Am avut o discutie amicala, în care am stabilit anumite criterii de lucru pe viitor si o anumita flexibilitate pe care am solicitat-o în privinţa PNRR. Nu ne dorim să schimbăm PNRR din rădăcini, nu ne dorim să punem în dificultate aplicarea PNRR, dimpotriva. Ati vazut ca si in trimestrul patru din 2021 şi in trimestrul unu din 2022 ne-am indeplinit toate jaloanele, Suntem extrem de concetrati pe aceasta activitate.

Domnul comisar european mi-a arătat că a inteles ceea ce eu doresc, nu a inteles nimeni de ce o asumare a PNRR pana in 2070. Eu am explicat structura veniturilor din sistemul public de pensii si din salarizare si am intrebat mai multi responsabili din Comisia Europeană daca ar putea cineva sa traiasca cu 200 de euro pe lume. Raspunsul a fost NU.

Am vrbit despre sustenabilitate, care este foarte importanta. Suntem si noi cetateni europeni si solicitam in negociere respect, intelegere si flexibilizare.

Domnul comisar a fost de acord că trebuie o flexibilizare aici, care va merge in paralel cu contractul de asistenta pe care il avem deja cu Banca Mondiala în reforma pensiilor si vom face un comitet tripartit intre Min Muncii, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Domnul comisar a specificat ca trebuie sa facem un front comun si sa luptam impotriva saraciei. Cu siguranta procentul pentru cresterea pensiilor va fi flexibilizat” a declarat Marius Budăi.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Praf în ochi, guvernul analizează să crească de la 2.000 la 3.000 de lei, plafonul până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului

Guvernul Ciucă, analizează să crească de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafonul până la…