Acasă Social Ministul Muncii, Marius Budăi anunţă un nou pas spre creşterea pensiilor: ”PSD a primit sprijin de la Bruxelles pentru modificarea PNRR”

Ministul Muncii, Marius Budăi anunţă un nou pas spre creşterea pensiilor: ”PSD a primit sprijin de la Bruxelles pentru modificarea PNRR”

0
343

Veşti bune dar sterile pentru milioane de români, după ce PSD a anunțat, că primeşte sprijin pentru a modifica plafonul de 9,4% din PIB alocat pensiilor stabilit în PNRR.

Secretarul general al Confederaţiei Europene de Comerţ susţine în fața Comisiei Europene nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acesta adaugă că măsura este absolut necesară deoarece prevederile din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci și pe cei viitori.

Secretarul general al European Trade Union Confederation (ETUC), Luca Visentini, susține, în fața Comisiei Europene, nevoia de flexibilizare a prevederilor din PNRR în care se menționează că pensiile românilor nu ar trebui să depășească 9,4% din PIB până în 2070, poziție exprimată deja de Ministerul Muncii și de PSD.

Iată că nu doar confederațiile naționale, ci și cea europeană au înțeles că aceste prevederi din PNRR sărăcesc nu doar actualii pensionari, ci și pe cei viitori.

Îi mulțumesc lui Luca Visentini, un mai vechi prieten al României, care a și participat, la București, la evenimentele organizate în perioada cât țara noastră a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene„, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, pe pagina de Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Plagiatorul Ciucă, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023: ”În acest moment, limita la care ne referim este de 11%”

Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, 3 octombrie, că în şedinţa condu…