Acasă Actualitate Ordonanța militară Nr. 9

Ordonanța militară Nr. 9

0
0
665

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a prezentat prevederile din Ordonanța Militară nr. 9 din data de 16 Aprilie 2020.

Astăzi am semnat şi am prezentat spre aprobare Ordonanţa Militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor din și înspre România cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania. Așa cum știți, ele au fost suspendate în ordonanțele anterioare și, prin această ordonanță, termenul de 14 zile e prelungit astăzi pentru fiecare țară”, a spus, joi seară, Marcel Vela.

Sunt conștient că e greu, că sărbătoarea de Paște e importantă, dar sunt încrezător că vom trece peste această perioadă dificilă. Starea de urgență a fost prelungită. Avem un dușman comun: noul tip de coronavirus. Structurile MAI nu se relaxează în această perioadă”, a declarat ministrul.

Ministrul a anunțat că a semnat Ordonanța Militară nr. 9 și că, prin această ordonanță, se prelungește suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Am adoptat o excepție pentru personalul navigator în ce privește carantinarea dacă nu au simptome. Lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, pe o rază de 30 km, sunt exceptați de la izolare dacă nu au simptome”, a spus ministrul.

El a precizat că piețele agroalimentare rămân deschise în această perioadă cu condiția respectării tuturor Ordonanțelor Militare și a făcut un apel la managerii și organizatorii piețelor să fie foarte atenți și să evite aglomerația.

Marcel Vela a făcut și un anunț surpriză: interzicerea exportului de grâu și a unor produse derivate, impusă în ordonanța anterioară, își încetează valabilitatea, pe motiv că s-a reușit achiziția pentru completarea rezervei de stat.

Prin urmare, nu mai e interzis acest export”, a spus Vela, ceea ce înseamnă că, având în vedere prețurile mari de pe piața internațională, exporturile de cereale din România vor lua avânt.

Mai sunt locuri pentru carantină…

Ministrul i-a atenționat pe cei din diaspora care au crezut că pot veni acasă de Paște pentru că vor sta în caranitnă la domiciliu, că mai sunt disponibile încă 13.254 de locuri în carantină.

Pentru cine credea că nu mai sunt spații pentru carantina instituționalizată, precizez că ordinul respectiv se referă la definiția izolării, care are mai multe etape”, a spus Vela, și a atenționat că cei care vin din diaspora vor intra în carantină în aceste spații, care de altfel pot fi suplimentate.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…