Acasă Social Partidele parlamentare au ajuns la un acord, cu privire la legea care introduce obligativitatea certificatului verde

Partidele parlamentare au ajuns la un acord, cu privire la legea care introduce obligativitatea certificatului verde

0
398

S-a ajuns la un acord pe Certificatul verde COVID, testare rapidă gratuită pentru 60 de zile de la intrarea legii în vigoare, apoi teste pe bani.

Certificatul verde COVID-19 va fi obligatoriu. Partidele parlamentare au ajuns la un acord cu privire la legea care introduce obligativitatea certificatului verde COVID-19. Legea este susţinută de PNL, PSD şi USR.

Parlamentarii PSD au propus ca până la 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru obţinerea certificatului verde COVID-19 românii să se poată testa cu teste rapide gratuit. După expirarea celor 60 de zile, persoanele nevaccinate vor putea obtine certificatul verde covid-19 dar testarea se va face cu plată.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că legea privind certificatul verde COVID la locul de muncă ar trebui adoptată în Parlament cât mai repede. Acesta a remarcat faptul că, după ce legea a fost respinsă de Senat, numărul românilor care au mers să se vaccineze a început iar să scadă. Proiectul urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților, care e for decizional.

Va trebui ca partidele, cele patru pe care eu le consider responsabile – PNL, PSD, UDMR și USR, să găsească o formulă prin care să nu se afecteze esența acestei proceduri de certificat verde și car să asigure o majoritate”, a declarat Cseke Attila.

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă semnat de Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode, care a fost respins la vot în Senat, a intrat în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaţilor, votul în plen urmând a fi dat cel mai probabil săptămâna viitoare.

Reprezentanţii PSD anunţaseră că vor depune mai multe amendamente la proiectul de lege şi, după ce iniţial au respins propunerea legislativă, au spus că acest certificat de vaccinare trebuie impus.

USR propune ca certificatul verde să se aplice tuturor angajaţilor de la stat şi privat şi va depune amendamente în acest sens la legea care este în Camera Deputaţilor. Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că au fost gândite măsuri compensatorii tocmai pentru a da timp angajaţilor să se vaccineze.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Guwernul Ciucă, majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România”, aprobate la o lună după lansare

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, că cele mai multe măsuri din programul „Sprijin …