Acasă Social Perioada pentru autorecenzarea online va fi prelungită, ultima zi a acestei etape a recensământului era 15 Mai

Perioada pentru autorecenzarea online va fi prelungită, ultima zi a acestei etape a recensământului era 15 Mai

0
334

Rcensământ 2022. Perioada pentru autorecenzarea online, va fi prelungită, după cum a anunțat președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei. Termenul inițial pentru încheierea acestei etape era stabilit pentru dumincă, 15 mai.

Președintele Institutului Național de Statistică a declarat că în ultima săptămână a fost un interes crescut pentru autorecenzare, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori.

Anunțul oficial privind prelungirea perioadei de autorecenzare va fi făcut vineri, a precizat Tudorel Andrei.

Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite.

Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a spus Tudorel Andrei.

Recensământ 2022. Ce amenzi riscă românii care nu furnizează datele.

Persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ riscă o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Salariaţii care vor alege să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia prezintă dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populației.

Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Încarcă mai mult
Load More In Social

Vezi Și

Consiliul Naţional al Elevilor solicită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la Bacalaureat, sindicatele, o nouă ofertă de la Guvern

Consiliul Naţional al Elevilor solicită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor …